Ingezonden: Boodschappen aan huis bezorgd

7 februari 2012 om 00:00 Nieuws

Wie in deze wintertijd graag naar buiten wil, maar het niet kan vanwege de sneeuw en de kou moet toch aan eten en drinken zien te komen. De CDA-fractie ging op onderzoek uit, daartoe gestimuleerd door het beperkte strooibeleid dat mede oorzaak is van de immobiliteit.

Een rondje bellen met supermarkten in Driebergen of zij boodschappen aan huis bezorgen leverde een teleurstellend resultaat op. Men kent deze service niet. En tijdens de deze week gehouden vergadering van de commissie Samenleving kon ook wethouder Homan van de VVD op een vraag van het CDA geen handreiking geven. Zijn antwoord was dat de gemeente zich in dit opzicht niet met ondernemers bezig mag houden. Maar mag in een tijd van gemeentelijke bezuinigingen toch niet een stukje creativiteit van deze overheid worden verwacht? Deze is het schild voor de zwakke. Daar hoort dan toch steun aan mensen bij die niet meer op eigen kracht en zonder mantelzorgers, familie en buren zich moeten zien te redden? Gelukkig horen deze mensen tot een uitzondering. Velen zien om naar hun naaste in welke vorm dan ook. Echter dit rondje onderzoek maakt wel duidelijk dat er snel werk moet worden gemaakt van de woonservicegebieden en het dorpsgericht werken.

Na ruggespraak met de ondernemersverenigingen stelt het CDA graag telefoonnummers beschikbaar voor het bezorgen van levensmiddelen aan huis:

C. van Dijk Austerlitz: 491217, P.S.Gorter Leersum: 452301 en Van Schaick Maarn: 441481. Ook kan contact worden opgenomen met Welnuh: 523000 of met ZorgPlusPunt: 515472.

Als het aan het CDA ligt komt er wel een Elfstedentocht èn genieten zij die in de gemeente noodgedwongen binnen moeten blijven daarbij van het lekkers dat aan huis is gebracht.

Nynke van Amerongen-Huizenga,

CDA-fractie,

tel.517834 of tva.amerongen@casema.nl

advertentie
advertentie