Eerste inburgeraars bij Biga Groep inburgeringsdiploma gehaald

7 februari 2012 om 00:00 Nieuws

REGIO - In februari 2010 is Biga Groep, na het winnen van een aanbestedingsprocedure van de regionale sociale dienst (RSD), gestart met de eerste inburgeraars. Het echtpaar Fahrad Hatef Zafarmand en Soheila Khasemi Lasheidan uit Iran hebben het inburgeringsexamen succesvol afgerond. Zij hebben het traject gevolgd bij Biga Groep waarbij ze de Nederlandse taal in theorie en in de praktijk eigen maakten. Bovendien leerden ze werknemersvaardigheden bij de verschillende bedrijfsonderdelen van Biga Groep. Nu ze hun inburgeringsdiploma hebben gehaald is het re-integratiebedrijf Biga Groep samen met hen op zoek naar een passende baan in het bedrijfsleven.

Soheila is 42 jaar en doorliep het traject met een stage in de catering bij Zendings-Diaconessenhuis Amerongen. Als gastvrouw en ondersteunende medewerker was zij daar een zeer gewaardeerde collega. Op dit moment wordt er een soortgelijke baan voor haar gezocht.

Biga Groep is het bedrijf die voor vijf gemeenten, waaronder de Utrechtse Heuvelrug, de Wet Sociale Werkvoorziening uitvoert. Doelstelling van deze wet is het begeleiden van medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt naar zo regulier mogelijk werk. Daarnaast biedt Biga Groep trajecten aan andere groepen die moeilijk aan een baan komen.

advertentie
advertentie