Daltons in Oranje

6 februari 2012 om 00:00 Nieuws

DRIEBERGEN - In korfballand stond dit weekend alles in het teken van interlands tegen België. Verschillende Dalto-spelers mochten de eer van Oranje tegen de zuiderburen verdedigen.

Bij Oranje onder 19 stonden Daltospelers Kaylee Alblas, Dico de Jager, Marvyn Toonen en Barbara Brouwer afgelopen zaterdag in Deurne in de basis, een unicum in de geschiedenis van de Driebergse club. In de eerste helft ging de wedstrijd redelijk gelijk op. Oranje had wel steeds het initiatief en de voorsprong maar België wist steeds, met name door de scherpschutters bij de dames, gelijk te komen. Een voorsprong van drie doelpunten werd weer tenietgedaan en Oranje had het bij vlagen wat moeilijk en was wat slordig. Mede door doelpunten van Dico de Jager en Barbara Brouwer bleef Oranje steeds aan de goede kant van de score en was de ruststand 12-14 in het voordeel van Oranje. De tweede helft gaf een totaal ander beeld. Oranje opende de score door Marvyn Toonen en schakelde toen in een hogere versnelling. België leek alle kracht in de eerste helft verbruikt te hebben en was geen schim meer van de ploeg voor rust. Oranje kon rustig gaan bouwen aan het uitbreiden van de voorsprong en dat lukte prima. De eindstand van 16-28 zegt genoeg, Oranje was toch weer een maatje te groot voor België, want vier goals in de tweede helft tegenover 14 van Oranje gaf de krachtsverhoudingen goed weer. Leuk was dat alle Daltospelers hun aandeel in de score hadden: Marvyn (3), Barbara (3), Dico (1) en Kaylee (1).

Na deze wedstrijd speelde Lieveke Meiling (Dalto 1) in de basis bij Oranje onder 23. De eerste helft was het nog erg zoeken naar de goede combinaties en ook het fysieke spel deed de wedstrijd geen goed. Toch wist Oranje in de tweede helft orde op zaken te stellen en een mooie overwinning te boeken van 17-23.

Ook op zondag 5 februari, toen in Hoenderdaal Driebergen, versloeg Oranje twee maal de Zuiderburen. Oranje onder 16 won met maar liefst 29-9, na een ruststand van 17-3. Daltospeler Mats Rodenburg maakte zijn debuut in Oranje en kreeg ook nog wat speelminuten. Het grote Oranje won in een wedstrijd zonder spanning van 35-25.

Na een week rust gaat zaterdag de Korfbal League competitie weer verder. Voor Dalto 1 en 2 staan dan de eerste returnwedstrijden op het programma tegen DOS'46. Dalto 1 heeft nog wat goed te maken, want in de uitwedstrijd, de eerste van het seizoen, werd vrij kansloos verloren. Dalto 2 verdedigt de tweede plek die recht geeft op de kruisfinales. De wedstrijden in Hoenderdaal beginnen om 18.15 uur (Dalto 2) en 20.00 uur (Dalto 1).