Carlo Cesar maakt zich op voor NK junioren

2 februari 2012 om 00:00 Nieuws

DOORN - Iedereen geniet van het mooie ijs op het ijsbaantje in Doorn, maar voor schaatstalent Carlo Cesar staat er iets heel anders voor de deur. Cesar, de schaatser uit Doorn, is niet alleen genomineerd voor sportman van het jaar 2011, maar komt vandaag en morgen ook uit op het NK allround voor junioren.

Sinds afgelopen woensdagochtend ligt er ijs op de ijsbaan in Doorn, maar Carlo zal daar in verband met het NK nog even niet komen schaatsen. ,,Natuurijs is riskant, er is een risico dat ik mijn materiaal beschadig of dat ik val, dat risico neem ik zo vlak voor het NK niet'', aldus Carlo. Na het NK komt hij naar eigen zeggen zeker een rondje rijden op de Doornse ijsbaan. ,,Hier begon alles, mijn eerste stapjes op het ijs waren op de Doornse ijsbaan. Het is heel wat anders dat het wedstrijdschaatsen op kunstijs en overdekte banen maar het is ook ontzettend mooi'', vertelt Carlo.

Dit weekend rijdt hij op het NK junioren, over vier afstanden: de 500 meter (zijn specialiteit), de 1500 meter, 3 kilometer en ten slotte de 5 kilometer. Volgens Carlo wordt het een spannend toernooi. ,,Op de 500 meter moet ik proberen zo veel mogelijk tijd te pakken op mijn concurrenten, de 1500 meter is m'n zwakste afstand, daar moet ik de schade beperkt houden. Als ik dan een goede 3000 rijd kan ik me plaatsen voor de 5000. Een top10 klassering is dan zeker bereikbaar.''

Dit voorseizoen verliep nog niet vlekkeloos, maar Carlo zegt sinds de kwalificatiewedstrijd voor dit NK zijn vorm weer te hebben gevonden. Op die wedstrijd snelde hij op de 500 meter naar 37,86. Carlo: ,,Dat is mentaal erg fijn, het geeft vertrouwen."

advertentie
advertentie