KCD houdt titelaspiraties in stand

30 januari 2012 om 00:00 Nieuws

DOORN - In een niet heel hoogstaande wedstrijd heeft KCD zijn titelaanspraken volledig intact gehouden. Het bezoekende Achilles mocht alleen vlak voor rust in een wonder geloven, maar de Almelose ploeg kwam er in de tweede helft niet meer aan te pas en zo bleef KCD op gelijke hoogte met Spirit dat met 16-15 ontsnapte tegen RDZ.

De opening was spectaculair. Binnen tien seconden rondde Laura Briedé de eerste doorloopbal goed af, maar een paar seconden later was het alweer gelijk. Het onderaan staande Achilles had de ploeg gewijzigd om het degradatiegevaar te keren en het verjongde team liet direct zien dat het bereid was hard te vechten voor een goed resultaat. Brutaalweg werd zelfs de leiding genomen maar nu was KCD via Johan Kraan goed bij de les. Dit alles voltrok zich binnen de twee minuten, dus het publiek ging er eens goed voor zitten. KCD hield het scorende niveau de volgende periode vast en zo was er na ruim vijf minuten een 5-2 voorsprong gerealiseerd. Daarna viel de wedstrijd stil. De tweede aanval van de groen witten liep stroef en omdat de verdediging erg goed bezig was duurde het liefst tien minuten voor er weer werd gescoord. Dat ging een aantal keren om en om waarna KCD weer demarreerde. Met nog vijf minuten te spelen was een mooie 9-4 opgebouwd waarna een voor een koploper onbegrijpelijke zwakke fase volgde. De ene plaatsfout werd gevolgd door de andere en Achilles maakte daar knap gebruik van. Bij de rust hadden de Twenten opeens zicht op een verrassing: 10-8.

De eerste minuten na de rust stelde KCD direct orde op zaken. Met vier snelle goals op rij ging de wedstrijd in het slot. Helaas ontbrak de vorm voor een galavoorstelling, maar wel werd er uiterst degelijk doorgewerkt aan een stevige score. Via 17-9 kwam het einde bij 20-10, waarbij er ook nog enkele fraaie goals ten onrechte werden afgekeurd. Al bij al werd het een degelijke Doornse zege, waarbij alle spelers een aandeel in de score hadden. Volgende week wordt een andere laagvlieger bezocht. In Zelhem wacht SEV. Thuis werd het een ruime zege en ook nu start KCD als favoriet.

Goals: Laura Briedé 5, Ivo Stomp 4, Janneke Beuckens 3, Marcella Hardeman 2, Johan Kraan 2, Bart Roodenburg 2, Geer Janne Baakman 1 en Jort van Burken 1.