Ingezonden: DEV en JSV delen de punten

29 januari 2012 om 00:00 Nieuws

DOORN - DEV en JSV maakten er in Doorn een spannende wedstrijd van met kansen over en weer. Het duurde echter tot de slotfase voor er gescoord werd. JSV leek de zege binnen te slepen, maar DEV sloeg via Rick Andeweg in de laatste minuut toe, 1-1.

DEV had slechte herinneringen aan het eerste treffen met JSV, in Nieuwegein ging de ploeg van Michel van Aken eerder dit seizoen kansloos onderuit met 4-0. Op het hobbelige Doornse hoofdveld kwam JSV het best uit de startblokken, duels werden feller aangegaan en de eerste combinaties werden gezocht. Hele grote kansen leverde dat niet op DEV kwam beter in de wedstrijd. Dat leverde onder andere kansen op met afstandsschoten van Rene en Paul Okkersen. JSV stuitte tot tweemaal op de sterk keepende Mark Sluis. De eerste helft werd uitgespeeld zonder grote hoogtepunten.

Vroeg in de tweede helft ging Rick Andeweg over de knie bij een verdediger van JSV, maar de scheidsrechter wilde niets weten van een penalty. Het was wel het startsein van een interessante strijd met veel inzet van beide ploegen, en kansen over en weer. JSV leek te scoren maar in de 1-op-1 situatie bleek Mark Sluis wederom de sterkste. Paul Okkersen kreeg een enorme kans na een voorzet van Pieter Hegger, maar schrok zo van de vrijheid dat hij slap naast schoot. Hegger was zelf nog dichtbij een doelpunt met een vlammende volley, de JSV keeper stompte deze uit zijn goal. Enkele gevaarlijke corners en klutsmomenten leverden ook geen doelpunten op. Totdat een corner van JSV wel het doel bereikte en de kopbal van de ingelopen aanvoerder van ruime afstand precies in de kruising verdween, 0-1. Grote vreugde in het kamp van JSV dat zo, vlak voor tijd, op voorsprong kwam. DEV liet het daar niet bij zitten, met in het achterhoofd het nipte verlies van Renswoude de week ervoor. JSV werd achteruit gedrukt en een individuele actie van Helder Pedro Salazo bracht de bal bij Rick Andeweg. Na enkele kap- en draaibeweging vond hij een gaatje en knalde de bal via de paal binnen, 1-1. Nu was het de beurt aan DEV voor een vreugdedans, en waren er ondanks het gelijke spel blije gezichten op Sportpark Tuilland.

Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen VRC dat deze week won van TOV.

Sluis; Kemper, R. Okkersen, V. Pedro Salazo, Hegger, van Veldhuijsen, P. Okkersen, van Beugen, Kas (van Ligten), Andeweg, H. Pedro Salazo