ADC wint van Loosdrecht

29 januari 2012 om 00:00 Nieuws

AMERONGEN - Een viertal van damclub ADC speelde voor de beker in en tegen Loosdrecht en won met 5-3. Daarnaast hebben de Amerongse dammers ook voor de onderlinge competitie gespeeld.

Beker

Het was voor ADC cruciaal wat eerste bordspeler Jaap van Laar tegen de sterke van Oosterom zou doen. Bij verlies moesten er twee partijen door de Amerongers worden gewonnen om door te bekeren. In een gelijk opgaande strijd gelukte het Van Laar door goed positioneel spel een remise te behalen, dus er was nog van alles mogelijk. Bram Boer kwam tegen Runhaar een schijf voor te staan, maar begon daarna een beetje spoken te zien, onder andere door een vier om vier afruil. Runhaar kwam wel sterk terug, maar in het eindspel wist Boer toch de remisehaven binnen te varen. Evert van Grondelle kwam uit tegen Vreeswijk en na een gelijkwaardig begin, kwam er een stand op het bord, die Van Grondelle de gelegenheid gaf om drie schijven te geven en er vervolgens vijf af te slaan van zijn opponent. Deze speelde ondanks twee schijven achterstand tot op het laatst door, maar Van Grondelle gaf geen krimp en pakte de winst. De strijd tussen Wim van Stempvoort en Schuurman was een van beide kanten voorzichtig en doordacht gespeelde partij, die als eindresultaat remise gaf. Deze 5-3 zege betekent, dat ADC in de volgende ronde tegen het wel zeer sterke Zenderstad ontmoet.

De uitslagen

C. v Oosterom - J. v Laar 1-1

R. Runhaar - B. Boer 1-1

A. Vreeswijk - E. v Grondelle 0-2

P. Schuurman - W. v Stempvoort 1-1

Onderlinge competitie

Hier werden vier partijen gespeeld. Mees van der Grift had een goede avond, want hij speelde twee partijen tegen Jan Derksen en Aart Kleinveld en wist ze beiden te winnen. Evert Wiggemansen had Cees Visser als tegenstander. Een minder goede zet van Wiggemansen gaf Visser de gelegenheid om middels een 1 om 2 een schijf voor te komen. Toch vertrouwde Visser de zaak niet en dacht aan een lokzet. Toen Visser daarna zelf een minder goede voortzetting had, kon Wiggemansen met een 1 om 3 doorbreken naar dam en was dat voor Visser het teken om op te geven en zijn tegenstander te feliciteren. Het topduel tussen Martin van Dijk en Wim Putman werd doordacht, maar op het scherpst van de snede gespeeld. Omdat beide spelers alle dreigingen weerlegden werd tot remise besloten.

De uitslagen

M. vd Grift - J. Derksen 2-0

M. vd Grift - A. Kleinveld 2-0

E. Wiggemansen - C. Visser 2-0

M. v Dijk - W. Putman 1-1

Stand aan kop

1. M. v Dijk 11-16

2. W. Putman 9-13

3. J. v Laar 8-12

4. E. Wiggemansen 8-11

advertentie
advertentie