Ontmoetingscentra voor mensen met dementie en mantelzorgers

27 januari 2012 om 00:00 Nieuws

HEUVELRUG - Op twee plaatsen binnen de Utrechtse Heuvelrug zullen dit jaar ontmoetingscentra voor mensen met dementie en hun mantelzorgers van start gaan. Op deze plekken kunnen de mantelzorgers van dementerenden steun en informatie vinden, in de vorm van gespreksgroepen, lezingen en spreekuren. Op de dagsociëteit kan de partner of het familielid met dementieverschijnselen zijn of haar hobby's en dagelijkse activiteiten oppakken.

Het Ontmoetingscentrum Utrechtse Heuvelrug in Driebergen, Vijverlaan 10, opent haar deuren in maart van dit jaar. De voorbereidingen zijn in volle gang. Niet lang daarna zal een tweede Ontmoetingscentrumopen open gaan in het oostelijk deel van de Utrechtse Heuvelrug. Het Ontmoetingscentrum in Driebergen zal zich vestigen in gebouw 'De Vijver'. Hier zijn ook verschillende andere organisaties gevestigd en vinden allerlei activiteiten plaats. De Ontmoetingscentra zijn laagdrempelig en stellen deelnemers in de gelegenheid buurtbewoners te ontmoeten en te integreren in de verschillende activiteiten.

De Ontmoetingscentra Utrechtse Heuvelrug komen tot stand door een samenwerkingsverband met de Gemeente Utrechtse Heuvelrug, Quarijn, Welnùh, ISZ De Brug, Diaconessenhuis, Vitras/CMD, Beukestein, Altrecht, Alzheimerstichting Nederland en Huisartsen. Samen vormen deze organisaties het Netwerk Dementie Utrechtse Heuvelrug. Het Netwerk Dementie Utrechtse Heuvelrug is een samenwerkingsverband waarbinnen de zorg van dementie wordt gecoördineerd. Doel van de samenwerking is om binnen de gemeente Utrechtse heuvelrug onder regie van de casemanager een sluitend aanbod van zorg te bieden aan mensen met dementie en hun mantelzorgers.

Om een gevarieerd vraaggericht aanbod van activiteiten te bieden aan de deelnemers zijn er naast het team van professionals vrijwilligers nodig. Mensen die geïnteresseerd zijn in dit vrijwilligerswerk, kunnen contact opnemen: 0343 - 555401of w.sturkenboom@iszdebrug.nl.

advertentie
advertentie