Koploper HDS wint en ziet de concurrentie punten verliezen

1 februari 2012 om 00:00 Voetbal

0-1 Wilco van Drie, 1-1 MSV, 1-2 Pim Brouwer

LEERSUM - Koploper in de zondag vierdeklasse HDS won het uitduel tegen MSV '19 uit en in Montfoort met 1-2 en zag de directe concurrentie punten morsen. Na een aftastende beginfase was het in de 27e minuut HDS aanvaller Wilco van Drie die een van richting veranderd vlammend schot achter de MSV goalie zag verdwijnen (0-1). In het resterende deel van de eerste helft was het eigenlijk een slag op het middenveld zonder noemenswaardige hoogtepunten. Wel zag HDS trainer Jan van Dalem zijn verdediger Steef Marchal uitvallen met een naar het liet aanzien behoorlijke enkelblessure. Met een 0-1 ruststand gingen beide ploegen aan de thee en waarschuwde van Dalem zijn mannen voor het tegenoffensief van de thuisploeg. Een vrije trap in de 53e minuut betekende weliswaar de gelijkmaker voor MSV, maar met veel druk naar voren en met goed voetbal kon HDS in de 62e minuut uitbreiden naar 1-2 en liep de thuisploeg vervolgens achter de feiten aan. Met de 1-2 eindstand en het verlies van o.a. Sporting, staat HDS nu als trotse koploper acht punten voor op de concurrentie.