Ondernemend Heuvelrug: Broekhuis auto's Zeist

2 februari 2012 om 00:00 Ondernemend

ZEIST - Broekhuis is meer dan auto’s. Het bedrijf in Zeist waar Volvo en Ford in de spotlights staan, verkoopt nieuwe en gebruikte auto’s, heeft een leasemaatschappij, richt bedrijfswagens in naar de wens van de klant en heeft een eigen financierings- en verzekeringsmaatschappij.

door Rose Carry Lokin

Vorig jaar verhuisde de drie Zeister Broekhuis bedrijven naar een locatie aan de A28 bij Zeist. Het pand herbergt nieuwe en gebruikte Volvo’s en Fords, een werkplaats, een schadeherstelbedrijf en een bandenhotel waar meer dan 1200 sets winterbanden opgeslagen kunnen worden. Wie rustig wil rondkijken, zich wil oriënteren of informatie wil inwinnen is in goede handen bij Broekhuis. ,,De mens staat centraal bij ons, zowel de klanten alsook onze medewerkers. Juist die combinatie levert een leuke chemie op tussen beiden,’’ aldus directeur Erik Driebergen. Wat direct opvalt in het nieuwe pand nabij de A28 is de moderne en frisse uitstraling. Een zonnig pand met veel glas en een zee aan ruimte, waar bij binnenkomst rechts het merk Volvo wordt gepresenteerd en aan de andere zijde vele Fords te zien zijn. Beide showrooms hebben een eigen kleur en zijn volledig aangepast aan de beleving van het betreffende merk.

Historiehoek

Opvallend is de historiehoek in het Volvo gedeelte. Een oude Volvo 544 en een ouderwets houten bureau met groene lederen bekleding doet terugdenken aan de beginjaren van Broekhuis, toen het bedrijf in 1932 in Barneveld door opa Broekhuis werd gestart. Het gebouw dat open en transparant is, heeft ook een Ford café, dat uitkijkt op de werkplaats met maar liefst 25 bruggen. ,,We zijn een modern bedrijf, waar ons personeel goed is opgeleid en wordt bijgeschoold,’’aldus Driebergen. Anders dan men zou vermoeden Broekhuis heeft een ruim assortiment Ford & Volvo. Ook voor de zakelijke autorijder die wil besparen en toch luxe en comfortabel wil autorijden.

Naast de Volvo S60 DRIVe hebben nu ook de volgende modellen een gereduceerd bijtellingtarief van 20 procent: de S60 DRIVe, de S60 T3 en de V60 T3. Het is Volvo gelukt om het brandstofverbruik van auto’s met automatische transmissie te verlagen tot hetzelfde niveau als van de handgeschakelde versies. Ook Ford focus kent een gunstige bijtelling van slechts 14 procent .

Broekhuis Ford Zeist, Broekhuis Volvo Zeist en Broekhuis Autoschade, Blanckenhagenweg 2-6, Zeist. Tel: 030-7533350. www.broekhuisgroep.nl

advertentie
advertentie