Afbeelding
Foto: Paul Nolens/BDU

Filmfestival in Doorns Cultuurhuis

26 januari 2012 om 00:00 Nieuws

DOORN - 'Liefde gaat door de maag' is een vervolg op 'Music in the picture', het filmfestival van 2011 met films en concert in Cultuurhuis Doorn. Er worden 'smakelijke' films vertoond en de docenten van de Muziekschool Heuvelrug brengen een concert ten gehore.

Woensdag 29 februari: Film: 'Sideways'

De gescheiden Miles Raymond is leraar Engelse literatuur, mislukt schrijver en wijnkenner. Een week voordat zijn oude vriend Jack in het huwelijksbootje stapt, neemt Miles hem mee op een wijntour door Californië. Wat een ontspannen weekje proeven moet worden, mondt echter uit in een beproeving. Jack, benut zijn laatste dagen als vrij man om een scharrel aan de haak te slaan. De regie is van Alexander Payne.

Aanvang: 20.00 uur, € 6,00 incl. koffie of thee en een tongstrelende verrassing!

Vrijdag 2 maart: Film: 'Bella Martha'

Martha, de eigengereide chef-kok van een succesvol restaurant in Hamburg, regeert met strakke hand de keuken én haar gasten. Desondanks gaat ze op advies van haar bazin elke week naar de psychiater, waar ze voornamelijk exquise gerechten bespreekt. Wanneer Martha's zus plotseling overlijdt na een auto-ongeluk, neemt ze tijdelijk haar achtjarige nichtje Lina in huis. Tot overmaat van ramp meent haar chef ook nog een Italiaanse assistent te moeten aanstellen. De regie is van Sandra Nettelbeck.

Aanvang: 20.00 uur, € 6,00 incl. koffie of thee en een tongstrelende verrassing!

Zondag 4 maart: Docentenconcert Muziekschool Heuvelrug met thema 'Liefde'.

Ieder jaar spelen de docenten van de Heuvelrug muziekschool een thematisch concert waar iedereen gratis naar toe kan. Op zondag 4 maart wordt een gevarieerd repertoire gespeeld met het thema `Liefde`. Diverse muziekstijlen zullen de revue passeren.

Aanvang: 14.00 uur, gratis toegang.

Kaarten voor de films zijn verkrijgbaar via de VVV Doorn en aan de zaal.

Dit festival komt tot stand in samenwerking met: Filmhuis Doorn/Welnúh, Heuvelrug Muziekschool en Regiobibliotheek Z-O-U-T en is onderdeel van de cultuurhuisprogrammering.

Meer informatie: www.cultuurhuizenheuvelrug.nl/Doorn.

advertentie
advertentie