Pronkzitting Sparrenarren groot succes

25 januari 2012 om 00:00 Nieuws

Franklink Kooij van de Sparrenarren kijkt tevreden terug op de avond. ,,Het was weer geweldig, dit is elk jaar een feest. Ik denk dat de hofhouding een enorm leuke avond gehad moet hebben, net als het publiek.''

DRIEBERGEN - Afgelopen zaterdag is de jaarlijkse pronkzitting gehouden door Carnavalsstichting Sparrenarren. De gala-avond voor de hofhouding was een groot succes. door Wesley Bekker

De hofhouding onder leiding van prins carnaval René Ploeg werd vermaakt met verschillende acts. Ploeg werd onder andere door zijn collega's van de brandweer verrast met een, volgens Kooij zeer beschaafde, striptease act.

Ook 't Lopend Vuurtje, het brandweerorkest, droeg bij aan de avond. Zij bezorgden adjudant Theo de Bruin, die zelf in het orkest speelt, de schrik van zijn leven door in een act zijn trommels doormidden te snijden. Gelukkig voor De Bruin werd de act afgesloten met het aanbieden van nieuwe trommels.

De prinsenraad, een groep ex-prinsen, speelde een sketch uit de bekende oorlogsserie AlloAllo. Daarin hadden zij onder andere een parodie bedacht over de zwangerschap van prinses Christa van Gijzen.

Naast het feit dat er nog vele acts te zien waren, waaronder de speciale pronkzittingsdans, werd er ook nog een andere jaarlijkse traditie voortgezet. Elk jaar wordt er iemand in het zonnetje gezet en geridderd voor zijn verdienste voor Driebergen.

Dit jaar werd Peter Dingemans geridderd, voorzitter van de nieuwe voetbalvereniging FC Driebergen. Dingemans werd geprezen om zijn inzet voor het voetballen in Driebergen, eerst bij CDN en nu bij de fusieclub die mede door zijn inzet mogelijk werd. De Sparrenarren vonden vooral de koppeling aan Unicef een mooie prestatie.

Franklin Kooij zag een trotse voorzitter staan. ,,Hij genoot er zichtbaar van maar benadrukte wel dat hij dit niet allemaal alleen deed en sprak zijn trots uit in de richting van de vrijwilligers van de Driebergse voetbalvereniging.''

Het carnaval in ons dorp zal nog tot 21 februari in volle gang zijn. Dan is de abdicatie van de hofhouding op de derde carnavalsavond. Op 21 april volgt nog een cooling down. De Driebergse carnavalsoptocht wordt gehouden op zaterdag 18 februari vanaf 14.00 uur.

advertentie
advertentie