Cursus studiofotografie

25 januari 2012 om 00:00 Nieuws

DRIEBERGEN - "Geweldig, wat kan ik nu met studiolicht mooie portretten maken. Robert, dank voor de fantastische lessen. Ze waren zeer leerzaam en gezellig". reageert een cursist.

Creëer in de studio een eigen wereld en sfeer met studioverlichting en geniet van de reacties. Leer een prachtig portret maken. Cursisten gaan onder begeleiding van professioneel fotograaf Robert Zwart (onlangs genomineerd voor de Pia d'Orprijs) leren werken met studioflitsers en modellen. Aan de hand van praktijkvoorbeelden en zelf toepassen leert men deze cursus prachtige studiofoto's maken. De cursus is speciaal ontwikkeld voor beginnende en gevorderde amateurfotografen. Enige kennis van diafragma en sluitertijd is een pré.

De cursus omvat 4 lesavonden, waarbij instructie wordt afgewisseld met veel praktijkoefening.

De volgende onderwerpen komen o.a. aan de orde: 1 en later meer lichtbronnen, omgang met model, compositie, voorbereiding op een fotoshoot, sfeer creëren, kwaliteit van licht, lichtverstrooiing, lichtintensiteit, lichtafval, reflectie, onderwerp en verlichtingscontrast, werken met een lichtmeter, high key en low key portretten. In de 2e tot en met de laatste les wordt het gemaakte werk aan het begin van de bijeenkomst gepresenteerd en besproken. De ervaring leert dat dit zeer leerzame momenten zijn.

Een nieuwe cursus staat gepland op 16 april, 30 april, 21 mei en 11 juni 2012. De kosten bedragen € 245,00 inclusief modelkosten, consumpties en BTW. De cursuslocatie is in Driebergen. Voor een hoge kwaliteit van de cursus kunnen maximaal 6 personen deelnemen. Het is ook mogelijk om buiten de lestijden in de studio te werken tegen een gereduceerde prijs. Afspraken hierover worden in overleg gemaakt. Aanmelden kan op www.beeldkracht.org/cursus of bel voor informatie 06-24863112

advertentie
advertentie