Inloopspreekuur sportblessures Diakonessenhuis

24 januari 2012 om 00:00 Nieuws

DOORN - Sporters die zichzelf blesseren kunnen vanaf maandag 30 januari elke maandag tussen 8.00 en 9.00 uur binnenlopen bij de buitenpolikliniek van het Diakonessenhuis in Doorn. De fysiotherapeuten van Somatic verzorgen tijdens het inloopspreekuur in Doorn de eerste screening. Wanneer nodig schuift de orthopedische chirurg van het Diakonessenhuis aan voor nadere diagnose. De sporter kan rekenen op een professionele beoordeling van de blessure in relatie tot zijn/haar sport en kan binnen één ziekenhuisbezoek ook door een dokter worden gezien als dat nodig is.

D

e orthopedisch chirurgen van het Diakonessenhuis Utrecht-Zeist-Doorn en de fysiotherapeuten van Somatic bundelen met dit nieuwe spreekuur hun krachten. Met dit spreekuur wordt in veel gevallen de blessuretijd voor een sporter aanzienlijk verkort onder het motto: hoe sneller geholpen, hoe beter. Kostbare (werk)tijd van de patiënt wordt bespaard doordat de sporter s 'ochtends vroeg meteen terecht kan en tijdens één ziekenhuisbezoek gezien kan worden door de juiste mensen. Onderlinge doorverwijzing naar andere specialisaties binnen het ziekenhuis vindt direct plaats als dat nodig is evenals naar de eigen fysiotherapeut wanneer men dat wenst.

Over het Diakonessenhuis Utrecht, Zeist en Doorn Het Diakonessenhuis (167 jaar) is een vooruitstrevend algemeen ziekenhuis waar ruim 2800 medewerkers, waarvan 160 medisch specialisten, zich op drie locaties in de regio Utrecht inzetten om patiënten de beste zorg dichtbij te geven. Jaarlijks bezoeken ruim 400.000 mensen de poliklinieken, worden er nagenoeg 27.000 patiënten opgenomen en vinden er ruim 34.000 daghandelingen plaats. Kwalitatief hoogwaardige medische en verpleegkundige zorg en zorgzaamheid staan voorop. Het ziekenhuis ontvangt hiervoor regelmatig erkenningen van onafhankelijke instanties. Meer informatie: www.diakonessenhuis.nl.

Over Somatic Somatic is een gecertificeerde fysiotherapiepraktijk met jonge, enthousiaste en professionele therapeuten en werkt volgens het principe van actieve revalidatie en functionele training. Somatic vindt het belangrijk dat cliënten zelf aan hun herstel werken. De therapie is erop gericht hen daarbij zoveel mogelijk te stimuleren en te activeren. Naast begeleiding en behandeling van houdings- en bewegingsstoornissen, biedt Somatic speciale programma's voor mensen met chronische problemen in bijvoorbeeld het bekkengebied. Meer informatie: www.somatic.nl

advertentie
advertentie