D66 bezoekt Amerongen

24 januari 2012 om 00:00 Nieuws

AMERONGEN - D66 heeft afgelopen zaterdag een dorpsbezoek afgelegd aan Amerongen. In aansluiting daarop was er een nieuwjaarsreceptie waarin zowel werd teruggekeken op het bewogen jaar 2011 als vooruit naar de uitdagingen die de partij ziet voor de gemeente in 2012.

Afgelopen zaterdag werd gestart in restaurant Buitenlust waar Johan Klaassen een inleiding hield over Buurtbemiddeling. Buurtbemiddeling richt zich op herstel van communicatie en op (het ontwikkelen van) de kracht van mensen om zelf hun conflicten op te lossen. Buurtbemiddeling helpt mensen om bijvoorbeeld burenruzies op te lossen. Getrainde vrijwilligers, de buurtbemiddelaars, luisteren naar het verhaal van beide partijen. Het is de bedoeling dat de ruziënde partijen onder begeleiding van bemiddelaars zelf samen hun conflict oplossen. Op dit moment wordt Buurtbemiddeling in de gemeente Utrechtse Heuvelrug nog niet ingezet, maar bijvoorbeeld wel in Zeist. Daarom is afgesproken om de mogelijkheden voor de Heuvelruggemeente verder te onderzoeken.

Daarna maakte de delegatie van D66 onder begeleiding van Roeland Schweitzer een wandeling door het oude dorp waarbij op diverse locaties stevig werd gediscussieerd over voorliggende Amerongse problemen: verkeersproblematiek, zondagsopenstelling van winkels, stimuleren van toerisme, investeren in kunst en cultuur, geen ' blik op blik' en de uitbreiding van het bedrijventerrein. Duidelijk was de oproep om van het oude dorp weer een 'kloppend hart' te maken. De raads- en commissieleden van D66 zeggen de gedane suggesties mee te nemen in de komende politieke maanden. Het volgende dorpsbezoek van D66 is eind maart in Driebergen.

advertentie
advertentie