Veelzijdige expositie in het Kunstgilde

23 januari 2012 om 00:00 Nieuws

LEERSUM - In eht Gildehuis aan het Kerkplein te Leersum exposeren van 4 februari tot 1 maart de schilderes Rietje Vrancken, de beeldhouwer Wout Epping en de Fotogroep Kromme Rijn. De opening van deze veelzijdige tentoonstelling vindt plaats op 4 februari om 16.00 uur.

Rietje Vrancken-Smink begon in 1990 met schilderen. Daarvoor had zij zich beziggehouden met textiele werkvormen en het maken van poppen uit klei. Veelal gaat zij thematisch te werk. Belangrijke thema's zijn: de mens van binnenuit, de maatschappij en de natuur. Sinds 2011 is zij geïnspireerd door een nieuw thema: 'verwoestbare schoonheid'. ,,Ontwikkelingen in de wereld zoals rampen, oorlogen, de economische crisis en natuurgeweld veroorzaken chaos. In mijn schilderijen probeer ik de schoonheid van het verwoestbare weer te geven."

Wout Epping heeft een grote voorliefde voor mensfiguren. Hij werkt zowel in diverse soorten hout als in een grote variatie van stenen en gaat daarbij uit van de mogelijkheden van het materiaal. Eén van zijn mooiste beelden staat in de Johanneskerk in Leersum een vluchtende moeder met twee kinderen. Hij heeft lessen gevolgd bij Joke Schaap, Hanneke Swart en Adriaan Seelen

De Fotogroep Kromme Rijn (FKR) exposeert met foto's die in het kader staan van een voortgangsexpositie van het project 'Ontmoetingen van getuigen met het verleden'. Met het oog op de festiviteiten rond de Vrede van Utrecht in 2013 heeft het Kunstgilde Heuvelrug dit meerjarig project gelanceerd waarbij werkgroepen van het Gilde de spil vormen. De bedoeling is dat werkgroepen monumenten, die stammen uit de tijd van de Vrede van Utrecht (circa 1713) in beeld brengen. Het resultaat van deze artistieke speurtocht zal in 2013 zijn neerslag vinden in een grote overzichtstentoonstelling en een publicatie van het Kunstgilde.

De Fotogroep Kromme Rijn is een vereniging voor gepassioneerde vrijetijdsfotografen. De groep bestaat uit ongeveer 20 leden. De FKR is aangesloten bij de Fotobond (BNAFV) en doet regelmatig mee aan regionale en landelijke wedstrijden. Zij organiseert dagtochten naar interessante locaties en eenmaal per jaar een lang weekend naar het buitenland. De FKR heeft geëxposeerd in de regio en in Jicin (Tsjechië).

advertentie
advertentie