Alzheimer Café Heuvelrug

22 januari 2012 om 00:00 Nieuws

DOORN - Het Alzheimer Café Heuvelrug is dinsdagmiddag 31 januari weer open in de loungeruimte van St.QuaRijn, locatie Het Zonnehuis, Bergweg 2 te Doorn. Het thema van deze middag is: 'Mantelzorger, hoe blijf je in balans'. De middag duurt van 14.30 tot 16.30 uur. Van tevoren aanmelden is niet nodig en de toegang is gratis.

Wanneer een familielid dementeert dan heeft dit grote gevolgen voor het dagelijks leven. Het geven van mantelzorg wordt dan een wezenlijk onderdeel van het bestaan. Het kost tijd en inspanning om hiermee te leren omgaan. Het vinden van de balans tussen het geven van mantelzorg, aandacht geven aan het gezin, tijd maken voor hobby's en/of blijven werken blijkt voor veel mantelzorgers moeilijk.

Bettina Fröhlich, psychosociaal hulpverlener en traumacoach, zal een workshop geven hoe men in balans kan blijven en ook nog kan genieten als mantelzorger.

Een Alzheimer Café is laagdrempelige ontmoetingsplaats voor mensen met (beginnende) dementie, hun familieleden, vrienden en andere belangstellenden.

Iedere keer staat een onderwerp centraal. De bijeenkomst begint met een dvd of interview met een deskundige. Dit duurt ongeveer een half uur. Na de pauze is er tijd om vragen te stellen en in discussie te gaan. Na afloop kan men nog iets drinken en met elkaar praten. Er is een tafel met voorlichtingsmateriaal aanwezig.

Voor informatie of vragen over het Alzheimer Café graag contact opnemen met het secretariaat van de St. Alzheimer Nederland, afd. Zeist en Omstreken, mevrouw A.T.Melkert-Oosting, tel.030-6562977.

advertentie
advertentie