KCD blijft op titelkoers

22 januari 2012 om 00:00 Nieuws

DOORN - In een bloedstollende wedstrijd is KCD er in geslaagd de punten uit Zeist mee te nemen. Concurrent RDZ werd daarmee op vier punten achterstand gespeeld en omdat KIOS verrassend gelijkspeelde tegen het onder aan staande Achilles lijkt de titelstrijd nu uit te lopen op een keiharde tweestrijd met Spirit. Die ploeg won ook en daarmee staan KCD en de Voorthuizers drie punten voor op de naaste concurrenten.

In het verleden was RDZ meestal een maatje te groot voor de groen witten. Dit seizoen hebben de Doornse korfballers echter de betere ploeg. Dat hadden ze al in Doorn laten zien maar in sporthal de Dijnselburg was dat niet direct te merken. RDZ nam direct de leiding in de eerste aanval maar na tien minuten spelen leek KCD orde op zaken te stellen: 2-4. Dat was schijn want RDZ ging helemaal mee in deze hoogstaande en sportieve wedstrijd en na twintig minuten was er nog geen verschil te zien: 7-7. Bij 8-9 demarreerde de koploper echter op een wijze die in deze competitie vaker wordt vertoond en vier minuten later was een duidelijk verschil gemaakt: ruststand 10-13.

Na rust zakte het spelpeil enigszins in en dat was vooral het geval bij KCD. Dat gaf RDZ gelegenheid langzaam maar zeker terug in de wedstrijd te komen en dat deed de Zeister ploeg bekwaam. Na dik tien minuten was alles weer mogelijk: 14-14. De volgende fase vergoedde de spanning het gebrek aan goals want met allebei een doelpunt had de man aan het scorebord even wat rust. De laatste tien minuten moesten de beslissing brengen en toen RDZ als eerste scoorde en daarmee de 16-15 aantekende pakten zich donkere wolken samen. Geerjanne Baakman counterde echter direct en toen Laura Briedé van afstand doel trof werden de bordjes verhangen, zeker toen Ivo Stomp zijn vijfde strafworp verzilverde. De 17-18 deed geen pijn meer want KCD wist dat de winst binnen bereik was en speelde de slotminuten goed en gedreven uit. Via 17-20 kwam het einde bij 18-20.

Zaterdag komt Achilles op visite. De ploeg staat onderaan maar gelet op het gelijkspel tegen KIOS kunnen de Almeloërs voor een verrassing zorgen.

Goals: Ivo Stomp 8, Geer Janne Baakman 3, Janneke Beuckens 3, Jort van Burken 2, Johan Kraan 2, Laura Briedé 1, Marcella Hardeman 1.