Menu voor 12,12 euro bij 12-jarige Buitenlust

26 januari 2012 om 00:00 Ondernemend

AMERONGEN - In café, restaurant en hotel Buitenlust is het van half negen ‘s ochtends tot twaalf uur ‘s avonds gezellig druk. In de twaalf jaar dat Buitenlust bestaat, weten zakenmensen, borrelaars, ontbijters, gezinnen, wandelaars, dagjesmensen en overnachters het sfeervolle oude pand in Amerongen te vinden.

door Rose Carry Lokin

Op 14 februari is het op de kop af twaalf jaar geleden dat eigenaar Paul van Roy de deuren opende van zijn zaak. Ongemerkt wil Paul het twaalfjarig bestaan niet voorbij laten gaan. Om het te vieren, serveert Buitenlust de hele maand februari een 3 gangen keuze menu voor de prijs van 12 euro en 12 cent. ,,Een bedrag waar gasten kunnen kiezen uit vis, vlees of vegetarische gerechten,’’ aldus de uitbater. Op het 12 jarige jubileummenu staan heerlijke en eerlijke gerechten: bonbons van gamba’s, cannelloni van pastrami, kip Madras of een taart van wintergroenten met Pecorino en een romige mosterdsaus. Paul heeft in de loop der tijd aardig wat veranderingen doorgevoerd in Buitenlust. Naast het oude en vertrouwde café en restaurant zijn er tegenwoordig ook hotelgasten welkom. Het pand telt vijf comfortabele en moderne verblijven, waar in een overwegend sereen wit interieur de kleurige schilderijen en meubels de kamers een vrolijke accent geven. Het café- restaurant staat sinds de opening bol van de activiteiten. Gastheer Paul wil zijn gasten plezieren en verwennen. Met verschillende activiteiten, zoals de amazing- meezingavond, staat Buitenlust garant voor een gezellige avond uit. Zo komt in maart de zanger Ray Klaassen deze avond opluisteren.

Het monumentale pand waar Buitenlust in is gevestigd, is helemaal toegesneden op het ontvangen van gasten. In ‘De Herenkamer’, met bruin café uitstraling, is het bijvoorbeeld goed toeven voor een drankje, hapje of diner. Voor vergaderingen of bijeenkomsten is er keuze uit meerdere vertrekken. Zo is er de ‘Rode Kamer’, die geschikt is voor maximaal 14 personen met een zaalhuur van 50 euro per dagdeel, of ‘De Deel’ waar 40 personen gebruik van kunnen maken. Er bestaat ook de mogelijkheid om een gedeelte van ‘De Deel’ te huren voor kleinere groepen tot 24 personen. Bij het knapperend haardvuur kan lunch of diner worden gebruikt. ,,We hebben de beschikking over gratis Wifi, een flip-over en een tv screen voor presentaties tegen vergoeding,’’ aldus Paul, die steeds meer klanten verwelkomt die Amerongen weten te vinden voor een bezoek aan Kasteel Amerongen, Het Tabaksmuseum of de Amerongse bossen.

Café, restaurant en hotel Buitenlust, Burgemeester Jhr H. v.d. Boschstraat 13, 3958 CA Amerongen. Tel: 0343-451692, e-mail: info@buitenlust-amerongen.nl, www.buitenlust-amerongen.nl

advertentie
advertentie