Meer aanmeldingen Johan Neeskens Jeugdsportweekend

19 januari 2012 om 00:00 Nieuws

DOORN - Het Johan Neeskens Jeugdsportweekend voor kinderen met een lichamelijke beperking wordt op 3, 4 en 5 februari in RCN het Grote Bos in Doorn voor de vierde keer georganiseerd. Er gaan 36 kinderen met een lichamelijke beperking mee. Dit zijn er meer dan voorgaande edities. Tijdens het weekend maken kinderen met een lichamelijke beperking tussen de 8 en 18 jaar uit de provincie Utrecht kennis met verschillende sport- en beweegactiviteiten.

Sporten met een beperking

De kinderen en de vrijwilligers slapen in bungalows die speciaal zijn ingericht voor mensen met een beperking. Ook dit jaar staan er weer vele activiteiten op het programma. Kinderen maken kennis met sporten als handbal, schermen, bowlen, zwemmen en duiken. ESKO Diveworld organiseert de duikclinic geheel belangeloos. Zwembad Dijnselburg in Zeist verleent ook haar volledige medewerking.

Persoonlijke aandacht

Projectleider Judith Meeuwissen van Sportservice Midden Nederland is erg blij met het aantal deelnemers, maar geeft ook aan dat meer deelnemers bijna niet meer mogelijk is. ,,Simpelweg door de grootte van de accommodatie. Maar belangrijker nog, met dit aantal krijgt elk kind de persoonlijke aandacht die het nodig heeft. Dit is ook dankzij het grote aantal vrijwilligers.''

Johan Neeskens Foundation

Het Jeugdsportweekend wordt georganiseerd door Sportservice Midden Nederland en grotendeels gefinancierd door de Johan Neeskens Foundation. Deze foundation is opgericht door oud-profvoetballer Johan Neeskens. Het verleent financiële steun aan organisaties en instellingen die zich inzetten voor jeugdigen die door ziekte en/of een beperking hulp nodig hebben.

advertentie
advertentie