KCD start bouw nieuwe accommodatie

16 januari 2012 om 00:00 Nieuws

DOORN - Korfbalvereniging KCD heeft tijdens de vergadering op vrijdag 13 januari met algemene stemmen gekozen voor de bouw van een nieuw clubhuis. De bouw zal worden verzorgd door Boswijk.

Al vele jaren hikken de KCD'ers tegen de huidige accommodatie aan. De opstallen zijn aan het eind van hum houdbaarheidsdatum gekomen. Enkele jaren terug is er nog sprake geweest van een opknapbeurt, maar iedereen wist dat dit slechts uitstel van executie was. Bij de verschijning van de gemeentelijke Sportnota en de daarbij voorziene privatisering werden de eerste plannen gemaakt. Daarbij zijn vele mogelijkheden de revue gepasseerd. Zo is er serieus gekeken naar een gezamenlijk gebouw met de voetbalvereniging DEV, maar uiteindelijk is - mede onder invloed van de financiële situatie - gekozen voor een eigen accommodatie. Een projectgroep bestaande uit Arnoud van Os, Johan Kraan en Hans van der Giessen heeft alle voorbereidingen geleid en 13 januari konden de leden zich definitief uitspreken.

Uit een aantal offertes is gekozen om in zee te gaan met het plaatselijke bouwbedrijf Boswijk. Directeur Theo Schippers wekte met zijn aanpak en zijn kennis van de plaatselijke sport zoveel vertrouwen dat hij binnenkort de sloop- en bouwactiviteiten mag starten. Pluspunt van zijn aanpak is, volgens de korfbalclub, dat KCD tijdens het traject voortdurend betrokken blijft bij de voortgang en ideeën kan blijven inbrengen. Die samenwerking zal naar verwachting leiden tot een accommodatie die een mooie uitstraling heeft en tegelijkertijd beantwoordt aan de financiële mogelijkheden van de vereniging.

Als alles volgens plan verloopt wordt het nieuwe clubgebouw eind augustus opgeleverd. Voor KCD wordt het dan extra groot feest omdat -zoals de gemeenteplannen er nu liggen- dan ook een kunstgrasveld in gebruik kan worden genomen.

Tot die tijd zal er nog veel werk moeten worden verricht, maar gezien het karakter van KCD zullen de leden daar zich volop gaan storten.

advertentie
advertentie