KCD herstelt zich met knappe zege

16 januari 2012 om 00:00 Nieuws

DOORN - KCD is de tweede competitiehelft in de zaal goed begonnen. De nederlaag van vorige week zette de ploeg op scherp en daar werd Kesteren het slachtoffer van. In de heenronde was de Betuwse ploeg nog in alle opzichten over KCD heengerold, maar de rollen waren nu volledig omgekeerd.

Vanaf de eerste minuut joegen de groen witten Kesteren op. Dat had in eerste instantie nog geen resultaat maar toen in de derde minuut de score eenmaal was geopend ging het snel. Dik twee minuten later was een 3-2 stand gerealiseerd waarna KCD in vijf minuten alle registers open trok en naar 7-2 demarreerde. De storm ging daarna nog niet liggen en na een dik kwartier stond er een fraaie 10-3 op het scorebord. Kesteren, dat normaal gesproken kleine kansen goed weet te benutten, miste scherpte en moest de Doornse scoringsdrift op een andere manier proberen te beteugelen.

Door over te gaan op achterverdedigen werd de snelheid volledig uit de wedstrijd gehaald en daarmee werd de tot dan toe aantrekkelijke wedstrijd volledig voor de toeschouwers vermoord.

Kesteren was niet de eerste ploeg die hiertoe gedwongen werd, dus KCD was niet verrast en binnen de kortste keren schakelde de ploeg over op effectief tegenspel. De Betuwse frustratie op de bank daarover leidde tot een gele kaart, maar mede door een dom Doorns cadeautje in de laatste minuut bleven de bezoekers bij de rust nog in de wedstrijd: 13-7.

Na rust veranderde het onaantrekkelijke spelbeeld niet. Wel startte KCD uiterst slordig met vier keer dom balverlies in de verdediging maar pas na zes minuten werd daar door Kesteren voor het eerst van geprofiteerd: 13-8. De koploper werd daar echter niet warm of koud van en zeven minuten later was de wedstrijd gespeeld: 16-8. Kesteren probeerde via een ongekende fysieke inzet het tij nog te keren, maar de ploeg had daar zoveel aandacht voor dat een inhaalrace niet aan de orde was. Met nog een dikke vijf minuten te spelen was de strijd gestreden: 18-10. Dat Kesteren daarna in de slotfase nog vier keer scoorde was vanuit KCD gezien erg slordig, maar alleen nog van belang voor de statistiek. KCD vierde toen al een goed weekend want Kesteren staat nu op vier punten en is nagenoeg uitgeschakeld, terwijl medekoploper RDZ ook verloor en de Doornse ploeg nu alleen Spirit nog naast zich weet. Met een bezoek aan RDZ komende zaterdag in het verschiet kan de competitie nu opeens heel snel een beslissende wending krijgen.

Goals: Ivo Stomp 5, Geer Janne Baakman 3. Janne Beuckens 3, Bart Roodenburg 3, Laura Briedé 2, Marcella Hardeman, Johan Kraan.