Jarige EHBO deelt onderscheidingen uit

15 januari 2012 om 00:00 Nieuws

AMERONGEN - De zaal zat vol met afgevaardigden van EHBO afdelingen uit de omgeving, het district- en het hoofdbestuur. De jarige EHBO Afdeling Amerongen vierde haar verjaardagsfeestje met een medaille voor alle 42 leden. Tevens werden twee trouwe leden van de afdeling Amerongen gehuldigd voor hun werk voor de EHBO.

door Marleen Rikkengaa

Voorzitter Marius van Lienden en bestuursleden Ben Wolters, Eef Bouwman, Jacqueline Endert, Betty Henzen, Ina van Merkesteyn en Jan van Mourik, namen van de vele genodigden vol trots de felicitaties in ontvangst. De EHBO Amerongen bestaat dit jaar 75 jaar, reden voor het bestuur om alle leden te onderscheiden met een medaille. Burgemeester Naafs had de eer om de medailles uit te delen. Tevens werden Lia Joren en instructrice Reinie Boersen gehuldigd door het hoofdbestuur voor hun inzet voor de EHBO en kregen daarbij een zilveren draagpenning.

Voorzitter Van Lienden liet een krantenartikel zien uit de krant van 19 december 1936, waarin de oprichting van de EHBO Amerongen met als adviseur dokter Benders, bekend gemaakt werd. Ook de oprichting van de Reddingsbrigade Elst kreeg dat jaar aandacht in de krant. ,,Maar'', vertelde Van Lienden, ,,ik kijk liever naar de toekomst dan naar het verleden. Op de trainingsavonden hebben we altijd een volle zaal en daar zijn we heel blij mee.'' Ook de EHBO-bus en de sponsors die de aanschaf van deze bus mogelijk gemaakt hebben, noemde hij vol trots. ,,Want zonder de steun van bedrijven zouden we dit voertuig niet hebben, waarmee we naar alle evenementen in de gemeenten gaan waar EHBO nodig kan zijn, zoals de Avondvierdaagse en het bloemencorso.''

Burgemeester Frits Naafs bekende ooit zelf een EHBO diploma gehaald te hebben, maar er niet veel meer van af te weten. Waarmee hij ook direct benadrukte dat de EHBO vrijwilligers veel tijd stoppen in bijscholing. ,,Wij vinden het allemaal maar gewoon dat bij alle evenementen EHBO-ers aanwezig zijn, maar dat is het niet. U moet het allemaal toch maar doen en uw kennis en vaardigheden op peil houden.'' Ook benadrukte Naafs dat het belangrijk is dat jonge mensen kiezen voor de EHBO en deed hij een oproep aan de lokale gemeenschap om de EHBO te versterken, omdat de evenementen in de gemeente niet zonder EHBO kunnen.

advertentie
advertentie