Blokfluitlessen op BSO bij SKDD

13 januari 2012 om 00:00 Nieuws

DRIEBERGEN/DOORN - Stichting Kinderopvang Driebergen Doorn organiseert, onder meer, buitenschoolse opvang. Sinds een jaar worden ook blokfluitlessen aangeboden aan kinderen vanaf 6 jaar. Dorien de Best, project-coördinator van de SKDD: ,,Al een poos speelden we met het idee meer met muziek te ondernemen. Dat dit een professionele maar ook een speelse toegevoegde waarde moest hebben stond hierbij voorop. Met twee enthousiaste blokfluitdocenten hebben we goede afspraken kunnen maken en in de praktijk blijkt het ook echt te werken. Vanuit mijn kantoor hoor ik met regelmaat de blokfluitklanken schallen met vrolijk gelach er tussendoor. Soms loop ik even binnen om te kijken en zie dat de kinderen er echt serieus mee bezig zijn. Ook thuis wordt door velen volop geoefend.''

De nieuwe lessen, die tijdens de BSO plaatsvinden, zitten nagenoeg vol, dat lijkt genoeg te zeggen. ,,Dagelijks worden er op de kindercentra door de pedagogisch medewerkers activiteiten aangeboden. Die activiteiten zijn goed voor de ontwikkeling van het kind. Het bevorderen van het zelfvertrouwen, zelfstandigheid en creativiteit zijn allen aspecten waar ook tijdens de blokfluitlessen aandacht aan besteed wordt'', aldus José Reijntjens kinderopvangmanager.

De lessen worden op eigen locatie gegeven, daar voelt het kind zich het beste thuis en in kleine groepjes zodat er voldoende aandacht voor iedereen is. De muzieklessen tijdens BSO-tijd ontlast ook ouders van het halen en brengen naar leslocaties op hun eigen vrije dagen.

Meer informatie over de lessen en andere workshops zie www.skdd.nl.

advertentie
advertentie