Voorlichtingsbijeenkomst voor senioren over WMO

12 januari 2012 om 00:00 Nieuws

DRIEBERGEN - Het Seniorenplatform Utrechtse Heuvelrug houdt op maandag 6 februari voor leden en niet-leden van de ANBO, KBO, PCOB en Spreekbuis 55+ een voorlichtingsbijeenkomst over veranderingen in de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) en de functie van het Steunpunt Welzijn, Zorg, Wonen en Mantelzorg. Alle senioren uit de gemeente zijn op 6 februari welkom in gebouw de Vijver in Driebergen. Aanvang 14.00 uur, toegang is gratis.

Rol steunpunten Welnúh

In de vijf dorpen van de gemeente Utrechtse Heuvelrug zijn Steunpunten van Welnúh gevestigd waar mensen voor vragen terecht kunnen. Karin Dingemans (Welnúh - consulent Welzijn, Zorg, Wonen en Mantelzorg) legt op deze bijeenkomst uit wat Welnúh met betrekking tot Welzijn, Zorg, Wonen en Mantelzorg voor senioren kan betekenen.

Dingemans zal voorbeelden bespreken waar het verhelderen van de hulpvraag tot een passende oplossing kan leiden en wanneer men eventueel aanspraak kan maken op de maatschappelijk ondersteuning die de gemeente geeft. Veel senioren kennen Welnúh en het Steunpunt wel, maar hebben er nog nooit gebruik van gemaakt.

De bijeenkomst met thee/koffie voor alle senioren in de gemeente is gratis. Dus op 6 februari 14.00 uur naar De Vijver, Vijverlaan 10, 3971 HK Driebergen. Voor meer vragen over deze bijeenkomst, bel naar Tyne van der Ven 0343 517095.

advertentie
advertentie