Vette vogeldag

12 januari 2012 om 00:00 Nieuws

DOORN - Vettige vetbollen en smeuïge pindasnacks maken, pindaslingers rijgen, en nog veel meer. Natuurmonumenten organiseert op zondag 29 januari de Vette Vogeldag in de Kaapse bossen. Kinderen mogen zelf aan de slag met doppinda's, zaden, vet en dennenappels. En voor wie op een luchtige manier meer wil weten over vogels in de winter, kan de Vette Vogel Funtour doen, een korte speurtocht die is uitgezet langs het rolstoelpad.

Vogels in de winter

In de winter kost het de vogels wat meer moeite om hun kostje bij elkaar te scharrelen. Vooral aan het einde van de winter moeten ze aansterken voor het voorjaar. Daarom laten vogels laten zich graag verwennen met in de tuin opgehangen vetbollen, pindasnoeren en andere lekkernijen.

Iedereen kan op de Vette Vogeldag deelnemen aan verschillende activiteiten. Van 11.00 tot 15.00 uur kunnen de kinderen pindaslingers rijgen, goed gevulde vetbollen en smeuïge pindasnacks maken. Om warm te blijven of te worden zijn er vuurkorven aanwezig en kunnen er broodjes gebakken worden.

Vette Vogel Funtour

Ook kunnen gezinnen starten met de Vette Vogel Funtour, een speurtocht vol vogelspelletjes, vogelopdrachten, quizvragen en weetjes over vogels. De activiteiten starten allemaal bij st. Helenaheuvel bij Doorn.

Kijk op www.natuurmonumenten.nl/kaapsebossen voor meer informatie en om aan te melden.

advertentie
advertentie