HDS blijft ook na de winterstop leider in de zondag vierde klasse

19 januari 2012 om 00:00 Voetbal

1-2 Jasper van Dam, 2-2 Zwaluwen Utrecht, 2-3 Wilco van Drie, 2-4 Rudi Hack, 2-5 Wilco van Drie

LEERSUM - In het resterende deel van de vorig jaar gestaakte wedstrijd tussen Zwaluwen Utrecht en HDS (scheidsrechter viel in de 21e minuut geblesseerd uit op een tussenstand van 1-1), maakte HDS de dienst uit en won overtuigd met 2-5 van de in de onderste regionen verkerende Utrechtse ploeg. Na 10 minuten kreeg HDS een beste mogelijkheid, maar verzuimde om die om te zetten in een treffer. Maar in de 39e minuut was het wel raak voor de ploeg van trainer Jan van Dalem. Het was de debuterende A junior Jasper van Dam die een goed voorbereide actie van Wilco van Drie bekwaam wist af te ronden (1-2). Slordig balverlies van HDS op het middenveld betekende in de 40e minuut de gelijkmaker (2-2) wat ook tevens de ruststand inluidde. Na rust een overtuigend spelend HDS dat na een aantal eerdere mogelijkheden in de 72e minuut op een 2-3 voorsprong kwam door een fantastisch doelpunt van Wilco van Drie. Met verdere doelpunten van Rudi Hack (84e minuut) en wederom van Drie (87e minuut), liet HDS zien waarom het koploper is in de zondag vierde klasse. HDS trainer Jan van Dalem:" Het was weliswaar geen beste wedstrijd, maar ik ben blij met de punten. En daar is waar het uiteindelijk om gaat."