Ingezonden: SP hekelt plannen Kaapse Hof

10 januari 2012 om 00:00 Nieuws

Afgelopen maandagnacht is een groot spandoek verschenen op het oude Kraanterrein in Doorn. Op dit kavel zijn plannen voor de bouw van dure huizen en appartementen. De projectontwikkelaar wil daarbij toestemming van de raad om bij dit plan niet aan de verplichte 30-40% sociale woningbouw te voldoen. De SP is dit voorstel in het verkeerde keelgat geschoten.

Ook op de Kaapse Hof dient de regel van 30-40% sociale woningbouw strikt te worden nageleefd en als de ontwikkelaar daartoe niet bereid is, dan zal hij zijn geluk maar elders moeten zoeken, vindt de SP.

De gemeente Utrechtse Heuvelrug zit naar de mening van de SP niet te wachten op nog meer dure koopwoningen op de zeer schaarse grond, terwijl tegelijkertijd veel mensen wachten op een betaalbare woning. Voor jongen mensen is het bijna niet mogelijk om in de gemeenten te blijven wonen, waardoor de vergrijzingproblematiek in onze gemeente alleen maar zal toenemen.

Bovendien kampen nieuwe projecten momenteel vaak met (gedeeltelijke) leegstand, wat slecht is voor de leefbaarheid van een dorp. Uit een raadsinformatiebrief van 6 december 2011 blijkt dat het college het acceptabel acht om af te zien van bouw van woningen in de sociale sector. Dit vanwege een vroegere (schriftelijke) toezegging van de toenmalige gemeente Doorn en de aangeleverde financiële onderbouwing waarin volgens de projectontwikkelaar sociale woningbouw financieel niet haalbaar is.

SP Utrechtse Heuvelrug

advertentie
advertentie