Open Huis Gezondheidscentrum

9 januari 2012 om 00:00 Nieuws

MAARN/MAARSBERGEN - De afgelopen maanden is er grondig verbouwd in en rond het Gezondheidscentrum Maarn-Maarsbergen in Maarn. Een verbouwing, die niet alleen een frisse uitstraling heeft opgeleverd, maar die ook nodig was om de dienstverlening op het gewenste niveau en toekomstbestendig te maken. Op 21 januari krijgen geïnteresseerden de kans om het resultaat te bewonderen. Op diezelfde dag wordt ook de nieuwe apotheek en huisartsenpraktijk officieel geopend.

De apotheek heeft meer ruimte gekregen en dit was hard nodig, omdat het aantal geneesmiddelen dat men op voorraad moet hebben de afgelopen jaren sterk is toegenomen door het preventiebeleid van de zorgverzekeraars. Ook een eigen spreekkamer bij de apotheek, waar patiënten, als dat nodig is, even apart met de medewerkers kunnen spreken is een belangrijke aanvulling.

Daarnaast zijn de spreekkamers van de verschillende huisartsen nu kunnen centreren rondom de opgeknapte wachtkamer en heeft Saltro een eigen ruimte gekregen. Hier worden, onder meer, bloedmonsters genomen voor onderzoek. Ook is er nu een eigen ruimte voor de administratie, geen overbodige luxe gezien de toenemende administratieve last.

Heel belangrijk is de corridor, die is gerealiseerd tussen de twee panden van ons Gezondheidscentrum. De samenwerking, waar het gezondheidscentrum zo trots op is en waar het centrum eind vorig jaar ook een prijs voor ontvangen heeft, kan nu nog beter opgezet worden, de lijnen zijn korter en cliënten kunnen gemakkelijk, binnendoor, van het ene gebouw naar het andere lopen.

De officiële opening van de nieuwe apotheek en huisartsenpraktijk vindt zaterdag 21 januari plaats om 11.00 uur en om 12.00 uur komt wethouder Elisabeth van Oostrum de corridor openen, waarna aansluitend tot 15.00 uur een Open Huis wordt gehouden voor alle inwoners van Maarn en Maarsbergen en andere geïnteresseerden.

De kinderen van Maarn en Maarsbergen worden uitgenodigd om 11.00 uur met het oplaten van een grote zwerm ballonnen de openingshandeling aan de Raadhuislaan op te vrolijken. Speciaal voor hen is er een poppen- en berenspreekuur, dus neem een pop en beer mee, dan kunnen de knuffeldieren goed nagekeken worden. Ook kunnen de kinderen meedoen aan een tekenwedstrijd, de kleurplaten zijn inmiddels op de basisscholen uitgedeeld.

Het Open Huis zal vanaf 12.00 uur zijn en biedt iedereen de mogelijkheid om de nieuwbouw te bekijken en kennis te maken met de verschillende disciplines in het Gezondheidscentrum. Speciale aandacht zal er besteed worden aan de verschillende zorgprogramma's, die het gezondheidscentrum vanuit de interdisciplinaire samenwerking aanbiedt.

advertentie
advertentie