Pink Panthers op jacht naar Ereklasse

9 januari 2012 om 00:00 Nieuws

DRIEBERGEN - In rugbyland doet men niet aan een winterstop dus zowel the First XV als de Reserve XV van de Pink Panthers speelden gewoon een wedstrijd in de lopende competitie. De reserves speelden in Amstelveen tegen hekkensluiter ARC3 en wisten de winst mee te brengen naar Driebergen 20-39. Ook the First XV speelde tegen hun hekkensluiter: Sparta Rugby. Het vlaggenschip hield zoals verwacht de punten in Driebergen: 60-3.

Omdat Waterland deze zondag kampioen werd, schoven The Pink Panthers naar plek drie in de competitie, een plek die aan het einde van het seizoen rechtstreekse promotie naar de Ereklasse oplevert. Neem daarbij de wetenschap dat de twee concurrenten voor plek twee en drie nog twee keer tegen elkaar spelen en de Amstelveense RC zelfs nog twee keer tegen kampioen Waterland moet, en de papieren voor promotie zien er goed uit voor de Panthers.

Het was afgelopen zondag aan het begin van het duel met Sparta duidelijk te zien dat de mannen uit Driebergen de laatste twee weekeinden niet gespeeld hadden. Er werden in de eerste helft erg veel fouten gemaakt in de passing. Hierdoor leek het spannend te worden. Ondanks de vele 'net-niet situaties' wisten de Driebergse rugbyers toch al in die eerste helft de volle winst zeker te stellen. Met scores van Adrian Herman (14de minuut), Peter Waardenburg (17de minuut), Thomas Veenhof (34ste minuut) en Glenn Nuijten (36ste minuut) en daarbij twee gescoorde conversies was de ruststand 24-0.

De tweede helft startten de Panthers met drie wissels, om het risico op gele kaarten tot nul te reduceren. Doordat Sparta de eerste tien minuten toch wist aan te dringen werd de verdediging van The Panthers even goed getest. De Panthers wisten de boel goed dicht te houden. Het enige gevaar van de bezoekers kwam uit een panalty-kick, die ook direct benut werd: 24-3. Hierna maakte The Pink Panthers er een feest van voor het publiek door een rugbyshow op te voeren met mooie acties van vrijwel alle spelers. Zo kon er gescoord worden in de vierde minuut na rust door Herman van Eikeren, drie minuten later door Marijn Schut, in de veertiende minuut door Adrian Herman, in de negentiende minuut door Pater Waardenburg, na een half uur in de tweede helft door Geoff Neus de Zeeuw en tot slot in de 32ste minuut van de tweede helft door Marc van Nieuwpoort. Uiteindelijk uitslag: 60-3.

Komende twee weken spelen the Pink Panthers thuis is Driebergen, komende zondag komen de Utrechtse Studenten Rugbyers op bezoek, een week later de Haagsche Rugby Club. Beide zondagen Kick Off om 14.30 uur. Daarbij spelen de reserves van The Pink Panthers komende zondag ook in Driebergen, tegen het Delftse Sanctus Virgiel. Kick Off 13.00 uur.