Zwak kwartier breekt KCD op

9 januari 2012 om 00:00 Nieuws

DOORN - Koploper KCD heeft de kerstbreak slecht verteerd. In een spannende wedstrijd bleek een zeer zwakke van fase van 15 minuten het breekpunt tegen 'angstgegner' Midlandia. De Bunnikse ploeg boog in die fase een 4-2 achterstand om in een 4-10 voorsprong en dat was voldoende om met een nipte 13-14 zege sporthal Steinheim te verlaten.

Midlandia ligt de groen witten niet erg goed. Bijna nooit valt de balans in Doorns voordeel uit. Vorig jaar nog gingen drie van de vier wedstrijden verloren. De matige positie van Midlandia op de ranglijst mocht dan ook niet als een gunstig voorteken worden gezien. En met het vertrek van Anke Steinmann voor een stage in Denemarken moest ook nog in een lacune worden voorzien. Dat lukte overigens voortreffelijk door Janneke Beuckens weer in de gelederen op te nemen. De bij KCD opgegroeide en bij Dalto tot de top doorgedrongen speelster moest even wennen maar liet in de tweede helft haar klasse zien.

De start was voortreffelijk. Binnen 20 seconden opende Ivo Stomp slim de score maar het antwoord kwam direct. Na de 2-2 sloeg Laura Briedé het eerste gat naar 4-2 maar daar werd geen enkel vertrouwen uit geput. Integendeel, het eerder gememoreerde kwartier brak aan: slecht aanvalsspel en dom verdedigen brachten Midlandia in een zetel: 4-10.Daarna was het zaak om de schade nog voor de rust zoveel mogelijk te herstellen maar de opleving leverde weinig op: 6-11.

De tweede helft kende een heel ander verloop. De verdedigende agressie die KCD naar de top van de derde klasse had gevoerd, keerde terug en die vormde de basis om heel langzaam terug in de wedstrijd te komen. Na tien minuten was de achterstand teruggebracht tot 8-11 en twee Bunnikse goals in de volgende tien minuten verstoorden de Doornse terugkeer in de wedstrijd niet echt: 11-13.

Het publiek ging helemaal achter de ploeg staan om het laatste gaatje te dichten, want Midlandia maakte niet veel meer klaar, terwijl KCD zonder groots te spelen duidelijk de baas was op het veld. Met nog vier minuten te spelen was de klus bijna geklaard toen Geer Janne Baakman de 13-14 liet aantekenen, maar het slotoffensief leverde niets meer op behalve enkele bloedstollende ogenblikken.

Daarmee is KCD de alleenheerschappij weer kwijt. Samen met RDZ en Spirit wordt op de helft van de zaalcompetitie de ranglijst aangevoerd, met op twee punten Kesteren en KIOS. Kesteren is de volgende tegenstander en dat betekent dat KCD direct de gelegenheid heeft één ploeg definitief af te schudden.

Goals: Marcella Hardeman 3, Geer Janne Baakman 2, Janneke Beuckens 2, Laura Briedé 2, Bart Roodenburg 2, Ivo Stomp 2.