Nieuwe uitdaging voor familie Bremmer

12 januari 2012 om 00:00 Nieuws

MAARN - Ze zijn al vaker sportief in het nieuws geweest Eveline Bremmer en zoon Lucas (13). Fietsen en schaatsen is hun lust en hun leven en daarvoor verleggen ze letterlijk en figuurlijk grenzen.

door Monique José Timmermans

Geen moment hebben ze dan ook getwijfeld over hun deelname aan de eerste editie van de actie Skate4Life. Op het Mjøsameer bij Lillehammer in Noorwegen binden op 25 februari maximaal 100 schaatsers - alleen of in een team - de ijzers onder om 20 ronden van 10 kilometer af te leggen. Doel: geld inzamelen voor de strijd tegen kanker.

De ambitie van Skate4Life - een initiatief van Inspire2Live - is om voor Noorwegen te worden wat Alpe d’HuZes is voor Nederland: een fantastisch sportief evenement waarbij schaatsers, vrijwilligers en sponsoren op een geweldige manier een bijdrage leveren aan de strijd tegen kanker

Eveline Bremmer: ,,Na jaren schaatsen en genieten op de Weissensee wordt het nu tijd voor wat anders. Noorwegen is een van onze favoriete vakantiebestemmingen en schaatsen onze favoriete bezigheid. We houden er eigenlijk wel van om aparte dingen te doen. Al schaatsend kunnen we ons inzetten voor de strijd tegen kanker. Zoals zo velen zijn ook wij in onze omgeving meerdere malen geconfronteerd met de ziekte kanker, omdat familieleden, vrienden of collega`s de ziekte hebben of hebben gehad. De strijd, de onzekere tijd na diagnose en het leed van zowel de patiënt als zijn omgeving raken ons elke keer weer.”

De reacties op de fietstocht van moeder een zoon afgelopen zomer naar de Weissensee (1400 km) waren en zijn zo positief, dat dat het hen energie geeft om nieuwe uitdagingen aan te gaan. Eveline en Lucas schaatsen ieder 100 kilometer, vader Jan doet de verzorging. ,,We gaan ervoor, wij zijn fit en doen graag mee, denkend aan al die mensen die dit niet kunnen doen, omdat ze kanker hebben...”

Zonder sponsoring geen deelname. Wie Team Bremmer wil steunen kan sponsoren door een bedrag over te maken op rekeningnummer 18224248055 t.n.v. Skate4Life in Noorwegen. Vermeld wel de code van de schaatser: Eveline=code Bremmer1, Lucas=code Bremmer2. Al het geld komt ten goede aan ‘Kreftforeningen’ de Noorse zusterorganisatie van KWF Kankerbestrijding. www.Skate-for-Life.org.

advertentie
advertentie