Afbeelding
Foto: Paul Nolens/BDU

Z-O-U-T beloont deelnemer BiebPanel.nl

6 januari 2012 om 00:00 Nieuws

DOORN/HEUVELRUG - Bibliotheken krijgen steeds meer behoefte aan structurele en actuele klantinformatie. Regiobibliotheek Z-O-U-T heeft sinds september 2011 een digitaal BiebPanel. Via BiebPanel.nl ontvangen ruim 600 bibliotheekleden van regiobibliotheek Z-O-U-T regelmatig een vragenlijst om in te vullen. Onder de deelnemers van het Biebpanel wordt jaarlijks een attentie verloot. De winnaar van 2011 is mevrouw Van Isselt uit Doorn. Uit handen van locatiemanager Renée Tiemstra ontving ze een gratis abonnementverlenging van een jaar.

Het eerste onderzoek ging over de digitale dienstverlening van de bibliotheek. 83% van het klantenpanel heeft aangegeven tevreden of zeer tevreden te zijn over de digitale dienstverlening. De bekendste vorm van de digitale dienstverlening is het online verlengen (89%), met op de tweede plaats het online reserveren (83%) en op de derde plek de online catalogus (70%). Overige diensten zijn nauwelijks bekend (15%).

Het percentage deelnemers dat gebruik maakt van social media ligt met 78% hoog. Hoewel men de aanwezigheid van de bibliotheek op social media niet belangrijk vindt, zal de bibliotheek in 2012 haar nieuwsfeiten en activiteiten ook via facebook en twitter gaan verspreiden.

86% van de ondervraagde klanten hecht belang aan een attendering bij het verlopen van de uitleentermijn. Slechts 19% was op de hoogte van deze dienst. De online inleverattendering is vanaf 2012 een gratis service waar alle klanten zich via de website voor kunnen inschrijven.

advertentie
advertentie