Kerstconcert Stichts Mannenkoor trekt veel publiek

26 december 2011 om 00:00 Nieuws

DRIEBERGEN - In een zeer goed gevulde Grote Kerk in Driebergen presenteerde het Stichts Mannenkoor zich vrijdag 23 december trots in het fraaie nieuwe concerttenue. Maar naast het nieuwe tenue presenteerde voorzitter Rijk Roelofsen in zijn openingswoord ook met trots de net verschenen Kerst-CD King all Glorious, waarvan hij een exemplaar aanbood (foto) aan burgemeester Naafs, die ook beschermheer is van het koor. In zijn dankwoord memoreerde de burgemeester het feit, dat gedurende zijn ambtsperiode van inmiddels 5 jaar het koor al 3 CD's heeft uitgebracht. Hiermee wordt wel aangetoond, dat het koor zeer actief is, aldus de burgemeester. Verder stelde hij, dat Utrechtse Heuvelrug er trots op mag zijn een koor van een dergelijk hoog niveau binnen zijn gemeentegrenzen te hebben.

Gevarieerd

Dirigent en artistiek leider van het koor, Piet van der Sanden, had voor de CD en dus ook voor dit concert een uiterst gevarieerd kerstrepertoire samengesteld, waar menig mannenkoor jaloers op kan zijn. Van klassiek, zoals het 'Gloria' van Mozart (briljante pianobegeleiding door Bas Verheijden), het 'Jesus bleibet meine Freude' van Bach (wederom schitterende pioanabegeleiding), tot het wat luchtige genre als A Bach merry Xmas van Bach op de melodie van I wish you een merry Crhistmas en enkele prachtige Russisch-Orthodoxe werken.

Kerstklassiekers

Dan niet te vergeten de echte kerstklassiekers: Cantique de Noëll van Adam (met Brigitta Gantevoort en de prima solistbas van het koor, Nico Blom), het onverwoestbare Stille Nacht van Gruber (ijzersterk gezongen door het koor) en het weergaloze King all Glorious van Vail (opnieuw een grandioos optreden van de sopraan). Bij dit soort werken komt het mannenkoor volledig tot zijn recht. Het is in staat zeer ingetogen tot bijna fluisterend toe te zingen, bijvoorbeeld in het begin van Stille Nacht, om vervolgens te eindigen in compleet crescendo in bijvoorbeeld King all Glorious.

Daarbij niet te vergeten de uitstekende instrumentale begeleiding van de virtuoze Driebergse pianist Bas Verheijden, bassist Rik van der Sanden en het perfecte strijkkwartet met fluit. Kortom: sprankelend kerstconcert van het Stichts Mannenkoor dat bij de enthousiaste bezoekers veel waardering oogstte.

Radio 90FM heeft opnames van dit concert gemaakt en op Tweede Kerstdag uitgezonden.

De Kerst-CD met daarop al deze werken is nog verkrijgbaar. Zie de website: www.stichtsmannenkoor.nl.

advertentie
advertentie