Enervoteams in kwartfinale beker

26 december 2011 om 00:00 Nieuws

HEUVELRUG - En weer zijn de Enervoploegen een ronde verder in het bekertoernooi van de regio West van de nevobo. De heren namen met 3-0 revanche op de (totnutoe enige) competitienederlaag tegen Majella 1. De dames hadden vijf sets nodig om DOS 2 in Schoonhoven te verslaan (2-3).

Mannen

,,Het was heel wat beter dan in die bewuste competitiewedstrijd.'' Coach Arjan Smit had een goed gevoel overgehouden na de wedstrijd van de mannen van Enervo tegen Majella. ,,Ook al waren beide ploegen niet compleet, het bereiken van de volgende ronde werd met alle inzet en enthousiasme geprobeerd te bewerkstelligen. Enervo toonde zich vooral blokkerend de betere ploeg en ook de service was een geducht wapen.'' Zo kwam Enervo betrekkelijk eenvoudig op een geruststellende voorsprong via 25-17 en 25-19. ,,Daarna speelde Majella, zoals verwacht, alles of niets. We moesten een aantal keren een kleine achterstand repareren en toen dat steeds lukte, was ook de derde set met enige moeite (26-24) voor ons.'' De volgende tegenstander wordt Vives 2 of 4, dat wordt in IJsselstein onderling uitgemaakt.

Vrouwen

Ook de vrouwen misten belangrijke speelsters, onder wie aanvoerster Chantal de Bree. Haar dwingend aanwezig zijn op de middenpositie werd met enkele verschuivingen opgelost en Enervo ging tegen DOS 2 voortvarend van start (21-25). Vervolgens wist DOS de wedstrijd naar haar hand te zetten door 26-24 en 25-17 setwinst. Toen toonde Enervo haar vechtersmentaliteit, die de ploeg al zo vaak over moeilijke momenten heeft geholpen. Na 15-25 in de vierde set volgde een uiterst spannende vijfde, waarin de Enervoploeg aan het langste eind trok: 14-26. De volgende tegenstander is Timios 1 of VCH 1, beide ploegen draaien in de top van de eerste klasse mee. Erop of eronder dus voor Enervo.

advertentie
advertentie