Ingezonden: Dom of eigenwijs?

23 december 2011 om 00:00 Nieuws

DOORN - Enige tijd terug heb ik, samen met een groot aantal inwoners van de gemeente Utrechtse Heuvelrug, de petitie getekend die de nieuwbouw van het gemeentekantoor probeerde tegen te houden. Ik zag namelijk helemaal niets in de bouw van dat kantoor en al helemaal niet in deze tijd. Afgezien van het feit dat het mij (de huidige mogelijkheden voor communicatie op afstand in ogenschouw nemende) onnodig leek om alle ambtenaren in één gebouw te stoppen, zag het er naar uit dat de financiering van het project op drijfzand was gebaseerd.

Nu komt het wel vaker voor dat iemand het niet eens is met mijn mening en dat respecteer ik (meestal). Maar de argumentatie destijds van een van de wethouders waarmee hij de intentie van de petitie volledig negeerde was stuitend. Volgens hem bedoelde de ondertekenaars namelijk helemaal niet te zeggen dat zij het niet eens waren met de bouw, maar zij zouden onvrede hebben over de slechte communicatie van de gemeente. In één klap werden alle ondertekenaars dus min of meer als idioten neergezet.

Nu klopt het inderdaad dat ik de communicatie van de gemeente ook voor verbetering vatbaar vind. De petitie heb ik echter bij mijn volle verstand ondertekend omdat ik het niet eens was met de bouw van het gemeentekantoor. Het is teleurstellend te merken dat een gemeente zijn beleid op een dergelijke wijze doorzet, terwijl zo'n belangrijk signaal door een groot deel van de inwoners wordt afgegeven.

Inmiddels grijpt de provincie in omdat de financiële positie van de gemeente in de gevarenzonde komt. Kennelijk was het verstand van de ondertekenaars toch iets beter dan dat van de ontvangers van de petitie.

Robbert van Dijk

advertentie
advertentie