Afbeelding
Foto: Paul Nolens/BDU

'De Binder moet bruisen'

22 december 2011 om 00:00 Nieuws

LEERSUM/DOORN - De nieuwe beheerder van De Binder en sporthal Steinheim, Hydra Sports Beheer, is niet van plan om als een olifant door de porseleinkast te stormen, zodra de sleutels van beide gebouwen in handen zijn. ,,We nemen over wat er nu is. Pas na een tijdje gaan we samen met de gebruikers kijken wat er anders en beter kan", stelt de directeur van Hydra Sport Beheer, John van den Boom, de sceptici gerust.

door Paull Nolens

Het Brabantse bedrijf zal op dat op de Heuvelrug gaan werken onder de naam Heuvelrug Accommodatie Beheer. In sporthal Steinheim wordt het eenmanskantoor van Heuvelrug Accommodatie Beheer ingericht. Daarnaast zal in De Binder een vaste beheerder dagelijks gaan werken. Deze taak rust vanaf 1 januari op de schouders van Ard Miltenburg uit Rhenen. Het huidige personeel dat werkt in beide gebouwen hoeft zich geen zorgen te maken, verzekert Van den Boom. ,,Wij gaan met het personeel, dat nu werkt in beide gebouwen, het gesprek aan over een eventueel dienstverband. Als de personeelsleden dat willen natuurlijk. Ook de zaken zoals ze nu lopen met de gebruikers en het culturele programma, nemen wij over. We willen de weg van geleidelijkheid bewandelen, zeker in De Binder. Het belangrijkste is rust in de tent."

Bruisende Binder

De directeur van de kersverse exploitant van De Binder en Steinheim wordt geflankeerd door Henny Pouw. Hij zal van afstand de gang van zaken in beide gebouwen coördineren. De mannen hebben een duidelijk plan om van De Binder een bloeiend en winstgevend geheel te maken. Pouw: ,,Wij willen het personeel multifunctioneel inzetten. Eigenlijk is het heel simpel: als iemand aanwezig is om achter de bar te staan, maar er is even geen publiek, dan zijn er genoeg andere werkzaamheden te doen in De Binder. Bijvoorbeeld schoonmaken, dat willen we in eigen beheer gaan doen. Wij weten ook wel dat er overdag geen geld verdiend wordt. Dat doen we in het weekend en 's avonds. Daarom is het zo belangrijk dat het personeel dat we overdag inzetten, multifunctioneel werkt. Zo beperken we het verlies, of draaien we zelfs quitte. Het gaat er om dat we altijd open zijn. Als dat zo is, weten steeds meer mensen de weg naar De Binder te vinden, ook overdag. We moeten creatief zijn om het winstgevend te maken. Om omzet te genereren gaan we samen met de Leersumse verenigingen en organisaties sociaal-culturele activiteiten en (sport)toernooien organiseren. We willen De Binder bruisend maken."

Bowlen

Om van Steinheim een bruisende plek te maken, wil Heuvelrug Accomodatie Beheer de bowlingbaan nieuw leven inblazen. Van den Boom: ,,Het bowlen zit momenteel in de lift. Van de bowlingbaan in Steinheim is echt wat leuks te maken." Ook Pouw ziet daar mogelijkheden: ,,We gaan met acties komen om Steinheim als bowlingbaan weer op de kaart te krijgen. Het is nu helemaal weggezakt. Op internet is nu bijvoorbeeld niks te vinden over de bowlingbaan in Doorn. Daar gaan wij verandering in brengen."

Kennismaken

Vorige week konden de gebruikers van De Binder al kennismaken met beheerder Ard Miltenburg en met de nieuwe exploitant. Deze week kan ook het Leersumse publiek kennismaken met de nieuwe beheerder. Pouw: ,, Zowel het Oud en Nieuwfeest als het Hoffeest (op 30 december) wordt al in samenwerking met ons georganiseerd. We beginnen dus meteen goed, met twee feesten."

Van Oostrum content

Wethouder cultuurhuizen, Elisabeth van Oostrum (D66), toont zich tevreden met de nieuwe exploitant. ,,Wij zijn blij met deze kandidaat die aan alle voorwaarden - die we samen met de gebruikers hebben opgesteld - voldoet. Het is wel jammer dat de eerste reacties van de gebruikers van De Binder op de nieuwe exploitant niet zo positief waren. We hadden wellicht nog beter moeten communiceren dat degene die het beste aan het programma van eisen voldoet, de opdracht uiteraard krijgt. Dat is logisch bij een dergelijke aanbesteding." De wethouder heeft het idee dat een cultuurhuis zijn financiële broek helemaal zelf kan ophouden, laten varen. ,,We blijven er als gemeente geld in steken. Het blijkt onhaalbaar te zijn dat een cultuurhuis zichzelf kan bedruipen. Met deze nieuwe exploitant blijven de kosten voor ons wel binnen de perken."

Stem op de poll: 'Ik heb alle vertrouwen in de nieuwe beheerder van De Binder'

advertentie
advertentie