KCD in topvorm nu alleen op kop

18 december 2011 om 00:00 Nieuws

DOORN - Ook in de voorlopig laatste topper toonde KCD/Decohome zijn topvorm. De enig overgebleven medekoploper Spirit was in Voorthuizen de gastheer en favoriet maar een ijzersterke start van de groenwitten legde een basis die uiteindelijk leidde tot de winst en de alleenheerschappij in de derde klasse F.

Vooraf mocht Spirit als de favoriet worden gezien. De Voorthuizenaren spelen op het veld in de tweede klasse en dat is liefst twee klassen hoger dan KCD/Decohome. Maar daar was zaterdagavond in een volle sporthal de Voorde niets van te zien. Hoewel Spirit de Doornse ploeg vooraf goed had geanalyseerd, was de start voor de gasten. Met de net 18 jaar geworden Niek Bouwhuis op de plek van Jort van Burken duurde het liefst 12 minuten voor Spirit de eerste goal scoorde. In die periode had KCD/Decohome echter al een 4-0 voorsprong genomen en telkens wist de ploeg de marge van vier goals te herstellen. Er werd goed aangevallen maar vooral ijzersterk verdedigd. Er werd veel druk gezet met het nodige risico, maar dat leidde er wel toe dat Spirit aanvallend in de eerste helft heel weinig creëerde. Feitelijk werden alleen wat fouten afgestraft en dat gevoegd bij enkele afstandsschoten leidde dit in de eerste helft tot een schamele Gelderse productie van zes goals. KCD/Decohome bleef de gehele periode rustig doorscoren en zo stond bij de rust een volkomen verdiende 6-9 voorsprong op het scorebord.

Toen Bart Roodenburg direct na de uitworp voor 10-6 zorgde leek een verrassing aanstaande maar daarna volgden vijf uiterst onrustige Doornse minuten. Spirit voerde de druk sterk op, waarbij soms de grens al te duidelijk werd opgezocht, en daar had KCD/Decohome niet van terug. Dat leidde tot volledige terugkeer van de spanning: 10-9. Op dat moment kregen de groen witten echter de rust weer terug, waarop zich een gelijkwaardige wedstrijd ontspon. Om en om werd enige keren gescoord tot in een slordige fase na een kwartier Spirit eindelijk zijn reputatie leek waar te gaan maken door de gelijkmaker te laten aantekenen: 12-12. Het meegereisde Doornse publiek zat inmiddels op het puntje van de tribune want de vraag was of KCD/Decohome zou buigen of barsten. Er werd echter onmiddellijk gecounterd naar 13-12 en weer moest Spirit in de achtervolging. Dat bleek inmiddels veel kracht te gaan kosten want de druk nam enigszins af. Toch kwamen de Voorthuizers weer langszij. Via een uiterste actie scoorde Johan Kraan kort daarop de 14-13 en dat bleek de genadeklap. Toen Geer Janne Baakman direct daarna de 15-13 scoorde leek de wedstrijd gespeeld maar met nog ruim twee minuten te gaan werd de marge teruggebracht naar 15-14. Hoewel het daarna nog even heel spannend werd, bleef KCD/Decohome rustig en de laatste minuut werd knap uitgespeeld.

Daarmee staat de ploeg nu alleen eerste maar op twee punten volgen liefst drie ploegen. Er is dus in deze klasse nog helemaal niets beslist. 7 januari wordt de competitie in Doorn hervat tegen Midlandia.

Goals: Laura Briedé 3, Johan Kraan 3, Ivo Stomp 3, Anke Steinmann 2, Bart Roodenburg 2, Geer Janne Baakman 1, Niek Bouwhuis 1.