Nieuwjaarsconcert st. Petrus Banden

16 december 2011 om 00:00 Nieuws

DRIEBERGEN - In de kerk Sint Petrus' Banden aan het Kerkplein wordt op zondag 8 januari om 12.30 uur een Nieuwjaarsconcert verzorgd door het klassiek geschoolde ensemble Grupo del Sur, dat zich vooral laat inspireren door de TangoNuevo van Piazolla.

Grupo del Sur is gevormd rond de Argentijnse bandoneon-speler Santiago Cimadevilla, die zich na zijn klassieke piano-opleiding aan het conservatorium helemaal heeft toegelegd op de bandoneon en het meeslepende tango-idioom. Hij is inmiddels enkele jaren actief in Europa. Hij speelt op dit Nieuwjaarsconcert samen met vier Brabantse musici: Annemarie van de Grint (viool), Hetty Sponselee (piano), Paul Hagenaars (elektrische gitaar) en Marc van Rooij (contrabas). Alle vier zijn zij na hun conservatoriumopleiding gegrepen door de schrijnende passie van de tango, in het bijzonder door de composities van Piazolla en de raakvlakken met de Europese klassiek muziek.

Na afloop van het Nieuwjaarsconcert is er gelegenheid tot informeel samenzijn in de kerk. Er worden (gratis) wijn, sap en hapjes geserveerd. Dit keer wordt er geen koffie geschonken voorafgaand aan het concert. Toegangskaarten bij de ingang van de kerk voor € 12,-. Voorverkoop op de Traaij bij Boekhandel Baas en CD-Artline.

advertentie
advertentie