Ingezonden: DEV delft het onderspit tegen TOV

11 december 2011 om 00:00 Nieuws

DOORN - Na de teleurstellende nederlaag bij Delta Sports speelde DEV met meer overtuiging tegen TOV. Maar na een ongelukkige tegentreffer en een laat beslissend doelpunt gingen de bezoekers uit Baarn met drie punten huiswaarts.

DEV speelde zonder de langdurig geblesseerden Rick Andeweg en Maarten Noordijk, en moest ook Ricardo van Amerongen missen door een schorsing. Victor Pedro Salazo nam zijn positie naar tevredenheid over, en ook zijn broer Helder maakte zijn opwachting in de basis. TOV, dat ondanks een slechte competitiestart door het vele puntverlies van concurrenten nog steeds voor het kampioenschap kan gaan, startte kwalitatief beter aan de wedstrijd en drukte DEV op eigen helft weg. Maar omdat de Baarnse ploeg ook niet overtuigend speelde kwam DEV niet echt in gevaar. Twee kansen werden vakkundig gestopt door Mark Sluis. De grootste kans van de eerste helft was voor Paul Okkersen, hij kopte na een voorzet van Tim Kas voor open doel naast.

De 0-0 ruststand kwam mede tot stand doordat DEV nu wel de duels aan ging en goed georganiseerd verdedigde. Eenmaal in balbezit miste de uitvoering nauwkeurigheid. De tweede helft trachtte TOV vol druk te zitten, maar DEV bleek hiertegen bestand. Totdat een minuut of 20 in de tweede helft een lange bal in de ruimte tot verwarring leidde tussen doelman Sluis en Victor Pedro Salazo. De meegelopen spits wachtte niet af en kopte de 0-1 snel binnen. DEV kon weinig uitgespeelde kansen creëren, maar kwam geregeld gevaarlijk in de zestien. Hoge voorzetten waarbij de Baarnse keeper kwetsbaar was werden evenwel gemakkelijk afgefloten door de scheidsrechter. Mark Sluis onderscheidde zich in een 1-op-1 situatie door de bal van de voeten van de spits te grijpen. Toch was het vlak voor tijd de beslissing die in het voordeel van TOV viel. Een kopbal belandde bij de tweede paal achter Sluis.

DEV sluit zo de eerste seizoenshelft in de derde klasse af met wisselende resultaten. Er werden uiteindelijk 17 punten uit 13 wedstrijden behaald. De ploeg van Michel van Aken kan de tweede seizoenshelft niet verslappen gezien de grote concurrentie in 3D. De eerstvolgende wedstrijd staat op 21 januari 2012 ingepland, tegen de huidige koploper Renswoude.

Sluis; Kemper, R. Okkersen, V. Pedro Salazo, Hegger, van Veldhuijsen (Beukeboom), van Beugen, P. Okkersen, van Ligten (M. Nell), Kas, H. Pedro Salazo.