Nominaties Sportprijzen 2011 Utrechtse Heuvelrug

11 december 2011 om 00:00 Nieuws

HEUVELRUG - De genomineerden voor de sportprijzen van de gemeente Utrechtse Heuvelrug zijn bekend. Tot het begin van deze maand kon iedereen sportmannen, -vrouwen, -talenten, -ploegen, -verenigingen en sportieve basisscholen voordragen voor een prijs. Veertig voordrachten zijn ingediend bij de Nominatiecommissie gemeentelijke Sportprijzen 2011. Na toetsing aan de criteria zijn er 38 voordrachten overgebleven voor een van de zes gemeentelijke sportprijzen. 

De Nominatiecommissie, bestaande uit drie sportbestuurders, drie sportjournalisten, drie directeuren van middelbare scholen, sportwethouder Roy Pamboer en NOS sportcommentator Hans van Zetten (voorzitter), heeft uit de voordrachten en per categorie drie voordrachten genomineerd. Een jury bestaande uit alle voorzitters van sportclubs, alle directeuren van basisscholen en vertegenwoordigers uit de politieke partijen bepalen nu wie de winnaars worden. Op vrijdagavond 3 februari vindt in De Binder te Leersum het Sportgala plaats, waar de verkiezingsuitslag bekend wordt gemaakt. 

Hieronder zijn de genomineerden per categorie te lezen, met de toelichting van de Nominatiecommissie.

Sportman:

Simon de Wijs (Doorn) is in Veldhoven wereldkampioen bridge geworden. Diverse nationale titels.

Aart Stigter (Doorn) op 55 jarige leeftijd hij een Nederlands record verbeterd op de 10 km atletiek. Hij heeft diverse nationale titels op zijn naam evenals het record op de 5km in zijn leeftijd categorie.

Carlo Cesar (Doorn) goud gewonnen op de 500 meter district Utrecht en verder diverse persoonlijke verbeteringen met schaatsen. Was in 2010 sporttalent van het jaar.

Sportvrouw

Laura Winkel (Amerongen) is voor de tweede maal Nederlands kampioen schermen in equipe verband geworden.

Barbara Brouwer (Doorn) is wereldkampioen korfbal onder de 19 jaar geworden.

Floranke te Brake (Leersum) heeft tijdens de World Transplant Games atletiek in Zweden drie maal goud en twee maal zilver gewonnen.

Sporttalent

Judith van Fraayenhoven (Driebergen) staat hoog op de nationale jeugd rankinglijst (16e plaats) en is districtkampioene tennis.

Kim van der Werff (Driebergen) is geselecteerd voor het Nederlands voetbalelftal meisjes onder 15 jaar.

Lars Antonissen (Driebergen) heeft Nederland vertegenwoordigd op het Europees Olympisch Festival in Tsjechië met schansspringen.

Sportploeg

Dames HDS (Leersum) voetbal is het afgelopen seizoen kampioen geworden van de 3e klasse en daardoor gepromoveerd naar de 2e klasse. Het derde jaar dat zij promoveren.

Dames Volleer (Leersum) volleybal werden kampioen van de eerste klasse

Heren DEV (Doorn) voetbal is gepromoveerd naar de derde klasse met spelers die bij DEV zijn opgeleid.

Sportvereniging

FC Driebergen (Driebergen) is ontstaan uit een fusie tussen CDN en DALTO voetbal. In kort tijdsbestek is deze fusie succesvol. Uniek is het samenwerkingsverband met Unicef.

Manger Cats (Driebergen) tennis wist zich na maandenlang vergaderen en jarenlang lobbywerk de toekomst zeker te stellen met een geheel nieuw tennispark en clubgebouw.

Den Toom (Doorn) heeft met vijfsterren het hoogst haalbare in Nederland in de paardensport. Middenin de samenleving maar met steeds oog voor optimale gezondheid en welbevinden van het paard. Viert in 2011 50 jarige bestaan.

Sportiefste Basisschool

De Regenboog (Amerongen). Was ook vorig jaar al sportiefste basisschool.

De Zonheuvel (Driebergen).

CBS Coolsma (Driebergen). Was ook al sportiefste basisschool van 2008.

advertentie
advertentie