KCD/Decohome neemt eerste horde

11 december 2011 om 00:00 Nieuws

DOORN - In een wedstrijd met twee gezichten is KCD/Decohome er in geslaagd de eerste topper van dit seizoen winnend af te sluiten. Van de twee medekoplopers kwam KIOS'45 op visite. Na een zinderende partij moesten de gasten met een 17-13 nederlaag terug naar het verre Sibculo. Omdat Spirit zijn wedstrijd wel won, heeft KCD/Decohome nog één directe concurrent. Die wordt aanstaande zaterdag in Voorthuizen bezocht. Symbool voor de twee gezichten van de wedstrijd stond Marcella Hardeman. Zij werd topscoorder met vijf goals maar ze had, met name in de tweede helft, haar handen vol aan haar tegenstandster die even zoveel goals op haar naam schreef.

De wedstrijd had even tijd nodig om op gang te komen. Maar in de vijfde minuut explodeerden de beide ploegen. Eerst scoorde Marcella Hardeman uit een doorloopbal maar die goal kon geen genade vinden in de ogen van de overigens uitstekend fluitende scheidsrechter; direct daarop opende ze wel op een correcte wijze waarna de intens meelevende volle tribune een dolle tien minuten beleefde. In een fantastische fase van tien minuten werd een stand van 10-6 gerealiseerd. Beide ploegen combineerden een enorm tempo met een effectiviteit die in de 3e klasse zelden voorkomt. Tot 5-4 ging de score gelijk op, maar daarna toonde de Doornse ploeg wederom dat zij in een heel kort tijdsbestek een beslissend gat kan slaan.

Het, zeker voor zo'n jonge ploeg, tactisch sterke KIOS'45 wisselde echter opeens van aanpak, haalde het tempo met achterverdedigen uit de wedstrijd en leek de wedstrijd te laten kantelen. Dat lukte in de eerste helft nog niet maar wel kreeg het verwende publiek nog maar twee goals te zien in het laatste kwartier voor de rust. Die waren wel van Doornse makelij zodat KCD/Decohome met een geruststellende 12-6 stand kon gaan rusten.

De tweede helft gaf een totaal ander wedstrijdbeeld te zien. De groen witten hadden moeite met de nieuwe Twentse aanpak en omdat de verdediging van KCD/Decohome het ook erg goed deed werden de goals duur. Echter, als er gescoord werd was dat vooral door KIOS'45 en zo was de Doornse voorsprong na een dik kwartier geslonken tot 13-9. Toen het kort daarna zelfs 13-11 werd zinderde Steinheim van spanning. De 15-11 gaf geen lucht want via de vrouwen kwam KIOS'45 met nog ruim vier minuten te gaan nogmaals terug in de wedstrijd: 15-13. Een afgekeurde goal van Marcella Hardeman voerde de spanning nog verder op, maar toen dezelfde speelster even later haar vijfde maakte was de wedstrijd beslist. Bij 17-13 kwam het einde van een buitengewoon boeiende partij korfbal.

Zaterdag gaat KCD/Decohome naar Voorthuizen. Medekoploper Spirit wil zo snel mogelijk terug naar de 2e klasse. Met een even effectieve aanval als de Doornse ploeg maar met een betere verdediging en het thuisvoordeel zijn de Voorthuizers favoriet.

Goals: Marcella Hardeman 5, Laura Briedé 4, Ivo Stomp 3, Geer Janne Baakman 2, Jort van Burken, Johan Kraan, Bart Roodenburg.