Grepu mag verder bouwen

9 december 2011 om 00:00 Nieuws

AMERONGEN/HEUVELRUG - Grepu Vastgoed mag direct gaan bouwen aan de Utrechtseweg in Amerongen. De gemeente Utrechtse Heuvelrug betaalt aan buurtbewoner Schuurman in ieder geval €8000,- voor de kosten die hij heeft moeten maken. Dat waren de belangrijkste uitkomsten van de complete juridische vrede die bestuursrechter E.Bongers donderdag wist te sluiten tussen deze drie partijen die al jarenlang de ene rechtszaak na de andere voeren.

Grepu is aan de Utrechtseweg 17 en 19 in Amerongen al jaren geleden begonnen met bouwen zonder vergunning. De gemeente stopte de bouw en een buurtbewoner maakte bezwaar. In augustus werden de drie partijen het in de rechtszaal al eens. Grepu zou anderhalve meter lager bouwen en de gemeente moest de juiste vergunning verlenen. De gemeente Utrechtse Heuvelrug ging de fout in en daardoor werd de bouw die de buurman zo fel had bestreden, in feite gelegaliseerd.

Daarop spande buurtbewoner Schuurman weer een aantal rechtszaken aan om de bouw tegen te gaan. Op de zitting werden Grepu en Schuurman het snel eens. Grepu wil zich aan de afspraken van augustus houden maar Schuurman eiste €15.000,- omdat hij zoveel kosten heeft moeten maken. Hij eiste een vergoeding van de gemeente anders trok hij de afspraak in. De gemeente Utrechtse Heuvelrug wilde niet meer dan €800 euro betalen. Grepu had geen zin om mee te betalen aan die vergoeding. Dat bedrijf dreigde vervolgens met een kort geding omdat Schuurman nu de afspraken niet nakwam. Na weer overleg op de gang besloot de gemeente alle griffierechten voor Schuurman te betalen. Volgens de advocaat van Schuurman is dat ongeveer €8000,-. De gemeente moet nu snel de juiste besluiten zodat de bouw kan beginnen.

advertentie
advertentie