Kaarsenverkoop voor Amnesty

5 december 2011 om 00:00 Nieuws

MAARN/MAARSBERGEN - Op 10 december bestaat de Universele Verklaring voor de Rechten van de Mens 63 jaar. Om deze belangrijke dag te vieren verkoopt de Amnestygroep Maarn/Maarsbergen op 13 december op de markt van Maarn bijzondere Amnesty kaarsen. De kaars is hét symbool van hoop en warmte.

Mensen die een kaars kopen steunen het werk van Amnesty en onderschrijven zo de boodschap voor een eerlijke en rechtvaardige wereld. Dit jaar staan de kaarsen in het teken van de uitzonderlijke gebeurtenissen in het Midden-Oosten en Noord-Afrika. Voorbijgangers kunnen naast hun aankoop ook een petitie tekenen voor de opheffing van de noodtoestand in Egypte en een vraag om aandacht voor de mensenrechten bij het huidige regime.

In alle horeca-gelegenheden in Nederland staan op 10 december speciale kaarsen op tafel. Bezoekers dineren bij kaarslicht van Amnesty. Deze actie kon op een bijzondere steun rekenen in Maarn en Maarsbergen: alle horeca-gelegenheden doen er aan mee. Ook bij het station Maarn, in de kerken en in de bibliotheek wordt aandacht besteed aan de actie rond 10 december en kunnen petitielijsten worden getekend. Inlichtingen werkgroep Amnesty Maarn/Maarsbergen: miekebrouwer@tiscali.nl.

advertentie
advertentie