The Pink Panthers verliezen strijd om tweede plek

5 december 2011 om 00:00 Nieuws

DRIEBERGEN - De mannen van The Pink Panthers speelden zondag in Amsterdam tegen de nummer twee: AAC Rugby. In Driebergen werd op 2 oktober nog met één puntje gewonnen, maar helaas kwamen de Pinkmannen nu elf punten tekort. Spannend was het wel, met een mooi scoreverloop, een Panthersteam dat probeerde mooi rugby te spelen en een AAC team dat koste wat kost wilde winnen.

Omdat de straffe wind de bal nog een extra duwtje gaf, werd de de kick-off aan Pink zijde niet goed verwerkt. Gevolg een voorwaartse bal en scrum voor de AAC mannen. Omdat de organisatie van de verdediging niet klopte bij The Pink Panthers scoorde AAC, met conversie, al in de eerste minuut: 7-0.

Met snel spel wisten The Pink Panthers door een goede break van Adrian Herman in de 10de minuut de aansluitende try te scoren, zonder de conversie te benutten: 7-5. De Panthers stonden onder druk tegen een erg provocerend AAC, er mocht veel van de scheidsrechter. Hierdoor wist AAC tot twee keer toe een penaltykick uit te lokken. Deze werden beide op de palen genomen, gelukkig voor de Driebergse ploeg waren de twee pogingen mis. In de 27ste minuut was er weer een mooie aanval van The Pink Panthers waardoor Adrian Herman weer wist te scoren, nu ook zonder benutte conversie: 7-10. Bijna aan het einde van de eerste helft scoorde AAC toch via een penalty kick op de palen: 10-10. Doordat The Pink Panthers vergaten een goede tackel te maken, konden de voorwaartse van AAC de bal in beweging houden. Dit resulteerde in de laatste minuut van de eerste helft wederom in een try voor AAC, met conversie: 17-10.

De tweede helft begon The Pink Panthers voortvarend met een prachtig en uit het boekje opgezette aanval: Peter Waardenburg scoorde de derde try voor de Driebergenaren, zonder conversie: 17-15. AAC, dat per se wilde winnen, trok hierna de doos open van discutabel spel. Door dom te reageren op het uitdagende spel van AAC, trok de scheidsrechter in de 8ste minuut van de tweede helft de eerste gele kaart, wat de Pink Panthers voor 10 minuten op 14 man zette. Twee minuten later scoorde AAC zijn derde try, wederom met conversie: 24-15. Tot grote verbazing van The Pink Panthers stuurde de scheidsrechter na overleg met de grensrechter van AAC weer een Pink Panthers-speler voor 10 minuten naar de kant. Met 13 man hadden The Pink Panthers het zwaar. AAC wist zijn vierde try te drukken, met conversie stond het halverwege de tweede helft 31-15. De scheidsrechter kreeg het provocerende spel van AAC een beetje door en stuurde ook een AAC speler voor 10 minuten weg. Ondanks één man minder op het veld, wist Jeff Nuijten toch een try te scoren voor The Pink Panthers, waardoor de aansluiting enigszins werd gevonden: 31-20. Het leed leek geleden voor de Panthers en als een soort compensatie werd een tweede AAC speler voor 10 minuten weggestuurd door de scheidsrechter. Echter een minuut later kreeg ook Pink Panthers-spelverdeler Jeff Nuijten geel, dus geen voordeel voor de Driebergse ploeg. Vlak daarna scoorde AAC zijn vijfde try met conversie: 38-20. In de allerlaatste minuut wist Nick van Viegen nog door de verdedigingslijnen van AAC te denderen en de vijfde try te scoren voor The Pink Panthers, nu met conversie 38-27. Door tijdgebrek was de strijd gestreden. Eindstand 38-27. Gelijkspel qua aantal try's, maar door goed kicken van AAC behaalden zij de overwinning.

In de concurrentiestrijd om een top drie-plek (de eerste twee promoveren direct, nummer drie speelt best-of-two tegen de nummer 10 van de Ereklasse) liepen The Pink mannen echter geen schade op. De nummers 4,5, en 6 in de eerste klasse verloren ook hun wedstrijden. Hierdoor blijft The Pink Panthers meedoen in de top.

Komende zondag gaan The Pink Panthers op bezoek bij The Bassets in Sassenheim. Kick Off:14.30 uur.