Kerst bij de keizer

5 december 2011 om 00:00 Nieuws

DOORN - Kerst op keizerlijk Huis Doorn was en is een belevenis. Van 1920 tot keizer Wilhelm's dood in 1941 werd het glanzende tafelzilver, het sneeuwwitte damast en het mooiste Berlijns porselein gebruikt om de kersttafel te sieren. Het huis werd versierd met talloze kerstbomen, in de keuken werd gebakken en gebraden en het huispersoneel was al weken voor de kerst druk in de weer. De keizerin streefde altijd naar perfectie en schikte zelf de bloemen. Nu in 2011 kunnen bezoekers deze keizerlijke kerstsfeer ook zelf beleven in Museum Huis Doorn.

Wanneer men het keizerlijk Museum Huis Doorn van 22 december t/m 8 januari 2012 bezoekt kan men genieten van de gastvrijheid op dit landgoed, de woonplaats van de ex-keizer van Duitsland Wilhelm II. Op donderdagavond 22 december is er een speciale avondopenstelling van 17:00 tot 21:00. Het hele huis, de tuin, kapel en het poortgebouw zijn dan prachtig verlicht en er wordt glühwein en warme chocolade geschonken in de kapel. Op tweede kerstdag is Huis Doorn geopend van 13:00 tot 17:00 en ook dan worden er warme dranken geschonken in de kapel. Op deze middag zijn er optredens van Unlimited, een koor dat kerstliederen ten gehore zal brengen. En op deze dagen kan men de Keizer en Keizerin zelf ontmoeten op het landgoed.

Naast deze twee bijzondere dagen is Museum Huis Doorn de hele kerstvakantie open (met uitzondering van 1e kerstdag, 1 en 2 januari) van 13.00 tot 17.00 uur en zullen de rondleidingen staan in het teken van Kerst bij de Keizer. Tijdens de gehele kerstopenstelling is er rondom het huis een leuke speurtocht te doen voor het hele gezin. Stap in de voetsporen van de keizer tijdens een van zijn winterwandelingen in de tuin. Kijk door zijn ogen en ontdek veel nieuwe dingen. Als alle vragen goed zijn ingevuld leidt de keizer je naar een bijzondere plek op het landgoed. De speurtocht kan worden afgehaald in de museumwinkel of worden gedownload van de website. Info: www.huisdoorn.nl.

advertentie
advertentie