SP en PvdA Utrechtse Heuvelrug protesteren tegen armoede

5 december 2011 om 00:00 Nieuws

HEUVELRUG - SP en PvdA Utrechtse Heuvelrug reizen 10 december af naar Den Bosch voor het protest 'Armoede werkt niet'. Jasper van Geijtenbeek (SP) en Hans Nijhof (PvdA) maken zich grote zorgen over de afbraak van de WSW (Wet Sociale Werkvoorziening) en de voorgenomen bezuinigingen op de sociale werkplaats, Wajong- en bijstandsuitkeringen.

Jasper van Geijtenbeek: ,,In onze gemeente wonen relatief veel mensen met een beperking, bijvoorbeeld bij Bartiméus of Philadelphia. Laten we samen op 10 december een vuist maken tegen de voorgenomen bezuinigingen op de allerzwaksten in onze samenleving. Wat nu dreigt te gebeuren is dat jonggehandicapten, bijstandsgerechtigden en werknemers van de sociale werkplaats een deel van hun inkomen moeten inleveren en dat 60.000 plekken in de sociale werkvoorziening worden geschrapt.''

De manifestatie, die is georganiseerd door de SP samen met PvdA, vakbonden en belangenorganisaties, vindt plaats in de Brabanthallen te Den Bosch op zaterdag 10 december 2011 van 13.00 - 16.00 uur. Busvervoer naar de manifestatie is geregeld. Aanmelden kan via www.armoedewerktniet.nl. Info: Lyander Schmitz van de SP, tel: 06-53899468, lyander@ziggo.nl of Hans Nijhof, GroenLinks/PvdA: hansnijhof@xs4all.nl.

advertentie
advertentie