Kerstsfeer voor het goede doel

5 december 2011 om 00:00 Nieuws

DRIEBERGEN - De Goede Doelen Commissie van de Rotary Driebergen-Rijsenburg organiseert op het Dorpsplein tussen de Traaij en de Lei op zaterdag 10 december een kleine kerstmarkt waarvan de opbrengst ten goede zal komen van de één van de vele goede doelen die jaarlijks door de Rotary worden geselecteerd. De markt is te bezoeken tussen 10.00 en 15.00 uur. Deze kerstmarktopbrengst zal vanwege het lustrumjaar van de Rotary besteed worden aan lokale doelen met als speerpunt het herstellen van de plaatselijk Heidetuin.

De Heidetuin dateert uit 1953 is door inspanningen enthousiaste gemeente medewerkers in de zeventiger jaren uitgegroeid tot een unieke omgeving. In de Heidetuin waren naar schatting vijfhonderd verschillende soorten heide in diverse kleine vakken aanwezig. Na de strenge vorstperiode in de jaren '80 zijn er slechts een kleine tweehonderd soorten overgebleven. De gemeente heeft daarna besloten tot herstel van het unieke karakter met een regionale, landelijke en zelf internationale uitstraling. Dankzij of juist door de populariteit van de heidetuinen in die tijd heeft Driebergen-Rijsenburg zich als 'Heidehoofdstad' op (wereld)beurzen zoals Floriade en Entente Florale kunnen presenteren. De huidige staat van de Heidetuin wordt gekenmerkt door minimaal onderhoud en instandhouding van paden, bruggen en waar (financieel) mogelijk vervanging van oudere verhouten plantvakken.

De Rotary Driebergen-Rijsenburg heeft in samenwerking met de plaatselijke organisaties Tussen Heuvelrug en Wetering en Vroeger & Nu bij de gemeente een luisterend oor gevonden om te investeren met mankracht en financiën om de Heidetuin te revitaliseren en weer op het oude peil terug te brengen. Met de aankoop van een kerstboom investeert men dus direct in het herstel van de Heidetuin.

Op deze kerstmarkt kan men niet alleen een kerstboom kopen die overigens thuis kan worden afgeleverd maar ook genieten van een kop erwtensoep, een glaasje Glühwein of chocomel en warme worsten. Voor de koude nachten is er openhaardhout in overvloed. Natuurlijk zal de commissie van de 2e hands boeken aanwezig zijn om ingeleverde kerstboeken, platen CD's en video's voor enkele Euro's van de hand te doen.

advertentie
advertentie