Harry Eikelboom opent eigen fotostudio

8 december 2011 om 00:00 Nieuws

MAARSBERGEN - Fotografie is al van jongs af aan de passie van Harry Eikelboom. Hij volgde de fotovakschool, naast vele workshops en cursussen. Op 17 december opent hij een eigen fotostudio in Maarsbergen en op 16 december staat hij op de wintermarkt.

door Monique José Timmermans

,,Toen ik ruim twintig jaar geleden van de fotovakschool kwam, was er al weinig te verdienen in de fotografie. Vandaar dat het niet mijn hoofdverdienste is geworden, ik heb een eigen ICT bedrijf.” Toch kruipt het bloed waar het niet gaan kan en met de intrede van de digitale fotografie valt er weer veel nieuws te leren. ,,Er zijn veel raakvlakken met analoge fotografie, maar ook veel verschillen. Daarom heb ik opnieuw de fotovakschool gedaan en workshops en cursussen gevolgd.”

Nu is Eikelboom zover dat hij zelf workshops gaat geven. De fijne kneepjes voor de gevorderde fotografen, maar ook cursussen voor complete beginners. Fotobewerking de vervolgstap. ,,Daarvoor kan ik zo nodig trainers inhuren die alle kennis hebben van specifieke computerprogramma’s voor fotobewerking.”

Harry Eikelboom noemt zichzelf een ‘technisch fotograaf’. ,,Ik weet precies waar alle knopjes op het toestel voor zijn en hoe ze te gebruiken om het fotoresultaat te beïnvloeden.” Voor mensen die een heel klein beetje van die techniek weten, is de stap naar een veel betere foto te maken. De huidige digitale camera’s kiezen immers zelf de beste instelling. ,,Maar weet je waarom het toestel die instelling gebruikt, dan kun je daarop invloed uitoefenen en de foto nogmaals maken. Vaak met beter resultaat.”

Voor het geven van de cursussen heeft de fotograaf een ruimte in Kantorenhuis De Merseberghen ingericht als fotostudio. ,,Daarnaast is het voordeel van een eigen studio dat ik ook zelf makkelijker studiowerk kan doen, in alle rust meer kan experimenteren en zo mezelf kan verbeteren. De woonkamer hoeft niet steeds meer ontruimd te worden.”

Tijdens de feestelijke opening op 17 december van 10.00-17.00 uur krijgen bezoekers een door Eikelboom ter plaatse gemaakte foto in kerstsfeer cadeau. Bovendien verloot hij een uur fotografie.

Harry Fotografie, Ambachtsweg 4 in Maarsbergen. Info: www.harryfotografie.nl

advertentie
advertentie