Nieuws van Kinderboerderij 't Woelige Nest

30 november 2011 om 00:00 Nieuws

Speeltuin

Jaarlijks worden alle speeltoestellen in de speeltuin van de kinderboerderij gekeurd door een onafhankelijke keuringsinstantie. Op een aantal kleine verbeterpuntjes na zijn de glijbaan, het klimrek, het touwenrek, de skelters en de wipkippen weer allemaal goedgekeurd. De grote schommel, die veel uren heeft gemaakt, zal op korte termijn worden vervangen. Zo kunnen de kinderen altijd veilig spelen op de kinderboerderij.

Keurmerk

De kinderboerderij maakt serieus werk van het behalen van het keurmerk Kinderboerderijen. Dit keurmerk geeft aan dat een kinderboerderij voldoet aan de gestelde kwaliteitscriteria. Kinderboerderij 't Woelige Nest ontvangt veel bezoekers, groepen kinderen en schoolklassen in de boerderij. De combinatie van dieren en etende mensen in één gebouw blijkt echter op veel bezwaren te stuiten. Wil de kinderboerderij het kwaliteitskeurmerk behalen, dan zullen de dieren buiten de boerderij moeten worden gehuisvest. Dit blijkt met wat aanpassingen goed realiseerbaar. Onlangs zijn alle cavia's verhuisd naar een van de vrijgekomen kippenhokken naast de boerderij. Het grote varken Qwast gaat binnenkort verhuizen naar de oude geitenstal die op dit moment voor dat doel wordt geïsoleerd. Stapje voor stapje krijgen alle dieren een ander onderkomen zodat binnenkort kan worden begonnen met het geschikt maken van de boerderij voor bezoekers.

Bezoekers

Vanaf 1 december wordt een bezoekersteller geïnstalleerd op het toegangshek naar de kinderboerderij. Vrijwilligers hebben in het verleden steekproefsgewijs de bezoekers geteld en op basis daarvan is een schatting gemaakt van tienduizend bezoekers per jaar. Toch is het goed om de precieze aantallen te weten, om diverse redenen. Je kunt bijvoorbeeld je beleid daarop afstemmen. Ook gemeente en sponsors willen graag weten hoeveel bezoekers de kinderboerderij echt heeft. Ze kunnen dan een betere afweging maken bij toekenning van subsidie en sponsorgeld.

Ecotuin

Voor de ecotuin is de kinderboerderij nog steeds opzoek naar iemand die de supervisie over de tuin wil voeren. De tuin is sinds de aanleg in april al veelvuldig gebruikt door scholen voor lessen. Het is ook een prachtige plek voor bezoekers waar ze kennis kunnen maken met verschillende biotopen en alles wat daar groeit en leeft. Er is een groepje enthousiaste vrijwilligers dat graag onderhoudswerkzaamheden wil verrichten in de tuin, maar er is iemand nodig die de grote lijnen uitzet. Belangstellenden kunnen voor meer informatie bellen met de beheerder van de kinderboerderij.

* Kinderboerderij 't Woelige Nest, Boterbloem 3 (ingang Hoendersteeg), tel: 521351, website www.kinderboerderij-driebergen.nl

advertentie
advertentie